Kokoskuler – sunt godis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er svak for smågodt.. mhm, særlig sjokolade og lakris! Når jeg først får skikkelig lyst på smågodt, da kjøper jeg det, og nyter hver en bit. Men det blir absolutt sjeldnere og sjeldnere, og de sist gangene jeg har kjøpt det, har jeg ikke hatt like mye glede av det som før. Det er jo et godt tegn i grunn.. begynner å bli voksen kanskje? heh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kom også på at det var en stund siden jeg har laget sunne godisvarianter. Og sånn er det jo gjerne med mat, man spiser det man har tilgjengelig. Har man masse godterier og usunn mat i kjøleskapet og skuffene, er det det man spiser. Har du sunn mat og sunne alternativer når helgen kommer, er det det du spiser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disse kokoskulene gikk veldig kjapt og lage, og jeg tok utgangspunkt i denne oppskrifte, men endret litt.

Du trenger 

200g kokosmasse

5 ts kokosolje

5 ss flytende søtning*

2 ss kokosmelk

2 klyper havsalt

* Jeg brukte FiberSirup som søtning. Bruker du honning i stedet bør du smake til hvor søt du vil ha den. jeg brukte også et par dråper stevia med vaniljesmak.

Bland alt i en blender, kjøkkenmaskin eller med stavmikser til en klebrig masse. (Her kan du også tilsette andre smaker slik som jeg gjorde. Se lengre ned). Form de slik du ønsker. Jeg rullet til kuler og la de på et fat. Du kan også presse hele massen i en form med bakepapir. Sett de i kjøleskapet til de har stivnet, eller i fryseren om du er utolmodig. Det tok ca. bare 20 min. Oppbevares i kjøleskapet, eller i fryseren hvis du lager mange og skal ha en stund.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MATCHA eller SJOKOLADE og MINTSMAK 

Her prøvde jeg meg frem med smaker. Jeg delte massen jeg fikk ovenfor i tre like deler. Den ene delen holdt jeg nøytral så det ble søte kokoskuler. I den andre delen tilsatte jeg matchapulver. De ble grønne og smaket søt matchalatte! Mmmmm. I den siste delen hadde jeg i litt kakaopulver (rå eller bakekako), pluss noen dråper med essensiell olje av mint (kjøpt på helsekost). Og DET ble faktisk min favoritt. Skikkelig after eight smak!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God helg, herlige dere <3

Maren

Instagram: maren_aasen

Snapchat: mareneaa

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *