Sunnere, hjemmelaget sjokoladepålegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nugatti er jo alltid en slager blant de små, og sjokolade er som regel alltid en slager blant oss alle. Tidligere har jeg laget mandelsmør, men denne gangen ville jeg lage sjokoladepålegg av hasselnøtter i stedet. Perfekt til knekkebrødet til frokost, eller på en skje til kaffekoppen når man trenger en liten snack.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er flere oppskrifter der ute, men den jeg sånn delvis snappet (mareneaa) i går, ble noe i den duren:

DU TRENGER: 

  • 500 g hasselnøtter
  • 1-2 ss kakao (rå kakao eller bakekakao)
  • Søtning*
  • Kokosolje til passe konsistens (jeg brukte MCT-olje)
  • Vann eller kokosmelk til passe konsistens (jeg brukte vann)

* Helst flytende søtning, f.eks. agavesirup, kokossirup eller fibersirup. En kan også supplere med litt stevia, sukrin eller kokossukker. Kanskje honning funker, men mulig det blir veldig honningsmak… Jeg endte opp med fibersirup og sukrin gold denne gangen. Fibersirup kan være litt problematisk for de med irritabel tarm eller sensitiv mage. Bruk den søtningen du liker best, og smak til så søt du vil ha den. Kakaoen er jo ganske bitter, så en del søtning må til.
SLIK GJØR DU: 

  1. Stek hasselnøttene i stekovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.
  2. Så skal nøttene moses. Bruk helst en kjøkkenmaskin med kniver, eller en sterk blender. Eventuelt stavmikser, men dette kan bli en litt tyngre jobb. Nøttene skal moses helt til fettet slipper tak, og du får en klissete konsistens. Dette kan ta 10-15 minutter. I starten er det bare tørt pulver, så da er det bare å kjøre på videre. Stopp opp litt underveis for å røre og skrape av det som legger seg oppover kanten på bollen.
  3. Når du har fått en klissete konsistens kan du ha i resten av ingrediensene og blande litt til. Ha i kokosolje og vann eller kokosmek til du får den så klissete som du vil ha den.

For å fylle hele det store norgesglasset doblet jeg oppskriften. Men 500g nøtter kan være fint å starte med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maren

Instagram: maren_aasen

Snapchat: mareneaa

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *