Enkel og søt gresskarpuré til middagen

Oktober og halloweentid betyr masse gresskar i butikkene! De er jo populære for å skjære ut skumle og morsome ansikter i til halloween, men vi er kanskje ikke så flinke til å spise de? Jeg synes det er kjempegodt, og har gledet meg til nettopp dette. I fjor laget jeg både suppe, puré og syltet gresskar med diverse krydder. Siden jeg reiser bort på fredag og ikke har så mye tid, valgte jeg bare en av de minste jeg fant, så jeg er sikker på at jeg fåt brukt det opp i tide. Jeg laget gresskarpuré til middagen i dag, og i morgen blir det suppe (oppskrift på suppe kommer senere).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

And guess what, i tillegg til å inneholde både fiber og antidoksidanter, inneholder gresskar mindre karbohydrater og kalorier enn både potet, søtpotet og gulrot. Kun 1,7g karbohydrater pr 100g! Altså veldig blodsukkervennlig. Jeg hadde også i en søtpotet da, men det trengs faktisk ikke, for smaken er så god som den er.

skjermbilde-2016-10-18-kl-18-47-11
www.matvaretabellen.no
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger: 

Gresskar (ca. en halv liten en, eller 1/4 av en stor en)

1 søtpotet (kan sløyfes)

Smør (2-3 store spiseskjeer)

Havsalt

Ingefærpulver (kan sløyfes)

Muskattnøttpulver (kan sløyfes)

Ja, du trenger altså egentlig bare gresskar, smør og salt, men litt ekstra krydder og en søtpotet gjør susen.

  1. Del gresskaret i to, ta ut frøene og tråene i midten. Skjær så gresskaret i skiver som en melon. Skjær av skallet, del i store terninger og ha i en kaserolle.
  2. Skrell søtpoteten, skjær i store terninger, ha i kaserollen sammen med gresskaret og kok eller damp i vann til alt er mykt.
  3. Ha i resten av ingrediensene og mos med stavmikser til myk konsistens.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Server som tilbehør til middagen. Denne, og andre typer pureer passer jo også perfekt som barnemat! Du kan gjøre akkurat det samme med andre grønnsaker. Husk bare at det kan være lurt å ta av en porsjon som skal være barnemat før du har i saltet.

Jeg starter halloweenfeelingen litt tidlig siden jeg reiser til Portugal neste uke (!!!). Så får vi se om det blir noe mer feiring der.

I morgen snapper jeg for KOSTHOLDSDAMENE sin snapchat igjen. Legg oss til da vell! Hvis alt går etter planen skal jeg vise hvordan jeg lager gresskarsuppe.

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen 

1 kommentar

  1. […] lage den igjen i Portugal, til den faktiske Halloweenhelga, hvis jeg finner noe gresskar. Se også HER for oppskrift på gresskarpuré. Det blir som regel mer enn nok grsskar når man kjøper et helt […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *