Mine topp 3 kosttilskudd

Maten er så klart viktigst! Men det er noen tilskudd jeg synes er viktig å ta i tillegg. Jeg har skrevet om alle før, men samler de nå i ett innlegg.

TRAN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omega-3-fettsyrene EPA og DHA spiller en stor rolle i mange prosesser i kroppen, blant annet immunforsvar, betennelser og ikke minst i utviklingen av foster, babyer og små barn. Hver eneste celle trenger omega-3. Dessverre klarer ikke kroppen vår å lage nok av det selv, og trenger derfor å få det tilført gjennom kosten. Havfruenes Tran er en fiskeolje som er så fersk som du kan få den, og den smaker ikke ekkel fisk. Tran inneholder også de viktige vitaminene A og D. Les mer om kvaliteten på tranen HER, og hvorfor det er viktig for å holde seg frisk i vinter HER.

LEVERKAPSLER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lever er rik på proteiner, vitaminer og mineraler, særlig vitamin A, B12, jern og omega-3. Det er ikke alle som liker smaken eller tanken på lever. Det er jo litt dumt, for det er så utrolig næringsrikt og sunt. Særlig om man er kvinne, og i fertil alder, som omsider tenker på å få barn. Da er det viktig å bygge opp kroppen i god tid, så den er klar for å etter hvert bære frem et nytt og sunt menneske. Flinke Gry Hammer har vært med å utvikle det fantastiske kosttilskuddet til Rein Styrke. Tørket lever i kapsler, fra rein på Finnmarksvidda. Det kjennes bra å kunne så enkelt gi kroppen denne ekstra styrken hver dag. Les tidligere innlegg HER og HER.

D-VITAMIN 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

D-vitamin er viktig for kalsiumabsorpsjon og en sterk beinbygning, og ikke minst immunforsvaret. Immunforsvaret aktiveres nemlig av noe som heter T-celler. De er en angrepshær som bekjemper virus, bakterier og kreftceller. Enkelt forklart, om kroppen mangler D-vitamin aktiveres ikke T-cellene, det blir fritt frem for fienden, og du kan fort bli syk. Det kan være lurt å få sjekket D-vitaminnivået ditt hos legen minst en gang i året, særlig på vinteren (både så man ikke får for lite eller for mye). Optimalt nivå etter funksjonelt referansenivå er 50-150nmol/L, og en bør helst ligge på rundt 100-120nmol/L. Jeg kjøper d-vitamin dråper fra helsekostbutikk eller iHerb (rabattkode RGC867)

Tran og leverkapsler tar jeg hver dag, og har de til og med meg på reise. D-vitamin tar jeg også hver dag, bortsett fra på sommeren og når jeg er i varme land. Neste uke skal jeg til Portugal igjen, så da satser jeg på litt solvitaminer i stedet, selv om det begynner å bli litt kaldere der. Ellers bruker jeg magnesiumolje en del, og tar innimellom et bad med magnesium / epsomsalt i. Særlig hvis jeg er støl etter trening, småsyk og slapp eller har mensensmerter er dette deilig.

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *