Enkel og næringsrik sjokoladesnacks / chocolate snack

…til hverdagskaffen, helgekosen eller kanskje til jul?

Når jeg lagde brownien forrige helg ble det litt glasur til overs, så av det laget jeg denne enkle sjokoladesnacksen. Glasuren som var igjen besto av sjokolade smeltet i vannbad, og meierismør. Så tilsatt jeg bare kokosmasse og hakkede valnøtter, laget passe store klatter på et brett med bakepapir, og satte kaldt til de hadde stivnet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disse er jo veldig enkle å lage, og liksom litt koseligere å sette frem til gjester enn en vanlig sjokoladeplate. I tillegg kan du selv bestemme innholdet. Jeg brukte en mørk, økologisk sjokolade uten melk (coop anglamark). Her kan man jo også bruke en sukkerfri sjokolade om man ønsker det. Hakkede nøtter, frø, kokos og tørket frukt og bær er godt i, også gir det enda flere gode næringsstoffer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DU TRENGER / YOU NEED: 

  • 1 plate mørk sjokolade (evt. sukkerfri og melkefri) / 1 plate dark chocolate (optionally: sugar and milk-free)
  • 1-2 ss smør (ghee/kokosolje for melkefri) / 1-2 tablespoons butter (ghee/coconut oil for milk-free)
  • Kokosmasse  / shredded coconut 
  • Hakkede nøtter, tørket frukt eller bær / chopped nuts, dried fruit or berries

SLIK GJØR DU / HOW YOU DO: 

  1. Smelk sjokolade og smør i vannbad / melt chocolate and butter in double boiler.
  2. Tilsett resten av ingrediensene / add remaining ingredients
  3. Legg klatter med en skje på et brett med bakepapir / place splotches with a spoon and on a tray with baking parchment
  4. Sett kaldt til de har stivnet. Oppbevares kaldt / put cold till they have hardened. Keep cold.

Som sakt, kjappe og enkle å lage, næringsrike og fine å servere. I grunn også perfekt julesnacks. En av de 7 moderne sortene kanskje?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For min del blir det kombuchajobbing hele helga. Heldigvis har jeg gode venner og familie som stiller opp når Luca er borte på konkurranse <3 I morgen snapper jeg forresten fra KOSTHOLDSDAMENE sin snappkonto igjen. Vi har også fått instagram, så da er det bare å følge og bli fristet med masse fristende bilder og oppskrifter etter hvert.

GOD HELG til dere!

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Hjemmeside marenaasen.no


English

EASY AND NUTRITIOUS CHOCOLATE SNACK

…for the everyday coffee, weekend coziness or maybe for Christmas? These are the very easy to make, and they also feels a bit nicer to serve to guests than a regular chocolate bar. In addition, you can choose what to put inside. I used a dark, organic chocolate without milk. You can also use a sugar free chocolate if desired. Chopped nuts, seeds, coconut and dried fruit and berries is nice to add, and adds in more good nutrients. I used walnuts and shredded coconut. Scroll up to see the recipe! Have a GREAT WEEKEND! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *