Rødbetsuppe / Beetroot soup

Rødbeter er kjempesunt med sin røde farge av kraftfulle antioksidanter, vitaminer og mineraler og ikke minst prebiotika – mat til de gode bakteriene i tarmen. Jeg synes det er kjempegodt, og bruker de gjerne rå i salat eller drikker som ferskpresset juice, sammen med f.eks. ingefær og eple. Og godt ble det til og med i suppe!

Også så fin farge da! <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RØDBETSUPPE / BEETROOT SOUP

Du trenger / you need: 

1 ss olje til steking (jeg brukte kokosolje) / 1 tbsp oil for frying (I used coconut oil)

1 1/2 løk / 1 1/2 onion 

5 fedd hvitløk / 5 cloves garlic

3 gulrøtter / 3 carrots 

1/2 sellerirot / 1/2 celeriac

2 rødbeter / 2 beets 

1 liter kraft / buljong / bone broth / bouillon

1 lime

2 dl melk (vanlig, kokos, creme fraiche etc. Kan sløyfes) // 2 dl milk (plain, coconut, creme fraiche etc. Optional) 

Havsalt // sea salt 

  1. Kutt løk og hvitløk grovt og stek i olje i en kjele til mørt / Cut onions and garlic coarsely and fry in oil in a saucepan until tender
  2. Skrell og skjær opp gulrøtter, sellerirot og rødbeter grovt, og ha disse også oppi kasserollen / Peel and cut  carrots, celery and beetroot coarsely and to the pan
  3. Tilsett kraften / buljongen og kok til grønnsakene er myke / Add the broth / bouillon and cook until the vegetables are soft.
  4. Mos alt med stavmikser til kremete konsistens / Puree everything with a hand blender till creamy consistency
  5. Tilsett kokosmelk (eller annen melk), limesaft og smak til med havsalt / Add the coconut milk (or other dairy), lime juice and season with sea salt.

Jeg spiser helst en sånn suppe med en skive surdeigsbrød med et godt lag med meierismør til!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Hjemmeside marenaasen.no


Beets are super healthy with its red color of powerful antioxidants, vitamins, minerals and prebiotics – food for the good bacterias in the intestine. I think it’s rally good, and use it  raw in salad or drinks it as fresh pressed juices, along with for example ginger and apple. And yes, it was even teasty in the soup! And the colour! <3 I prefer to eat this kind of soup with a slice of sourdough bread with a good layer of butter!

1 kommentar

  1. […] av denne rødbetsuppa med gresskarkjerner frokost, og knekkebrød med mør og chilikrydder til. Like god til […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *