UKAS MATINSPO // FOOD INSPO

Forrige uke var jeg jo store deler av i Oslo, så det ble derfor litt så som så med matlaging. Men noe digg har det da absolutt blitt! Og når jeg ser tilbake på disse bildene nå, får jeg lyst på alt sammen, en gang til!

// Last week I was in Oslo, so therefore less cooking than normal. But I did have something at least, and when I look back at these pictures now, I def would like to eat all of it again… now! 

15491918_10154589152270027_537060230_o-copy15492019_10154589152125027_1993320696_o-copy

Tror faktisk dette ble middagen min før jeg reiste. En nokså lettvint en som sådan, men ikke noe dårligere for det. Frøknekkebrød med smør, morrpølse og makrell i tomat. Pluss en salat med den supergode fermenterte julekålen, litt valnøtter og så klart olivenoje og litt eplecidereddik som vanlig. Kjøtt, fisk, fett, grønt, fermentet… mmmhm.

// I actually think this was my dinner before I went to Oslo. A very easy one as you can see, but still a good one. Crispbread of seeds with butter, sausage and mackerel in tomato sauce. Plus a salad with the super good fermented christmas cabbage, walnuts and of course olive oil and a little apple cider vinegar as usual. Meat, fish, fat, greens, fermented … mmmhm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg våknet til dekket frokostbord hos Marit. Eggerøre, frukt, grønt, knekkebrød og deilig nytrekt kaffe! Ingenting er som en laaang og god frokost med ei venninne <3

// I woke up to a ready breakfast table at my friend Marits house. Scrambled eggs, fruits, vegetables, crackers and delicious fresh coffee! There’s nothing like a looong and good breakfast with a girlfriend <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fredags kveld og… tacooo så klart! Jeg spiser som regel uten lefser, hvis jeg ikke lager DISSE. Tåler jo heller ikke rømme eller ost, men det går helt fint så lenge jeg har maaasse digg, hjemmelaget guacomole, også etter DENNE oppskriften. Og et glass rødvin så klart. Fredag er fredag.

// Friday night and … tacooos of course! (Very common in Norway on fridays). And a glass of red wine… Cause Friday is Friday.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nok en gang enkelt, men himla godt… lørdagsmiddagen før vi skulle ut på livet! Viktig med et skikkelig måltid før alkoholen inntas, right? Vi sparte til og med litt for å ha til nattmat, men hva som skjedde med det er en annen historie. Tok i alle fall salatrestene fra fredagen og tilsatte masse pesto! Stekte kyllingfillet med bacon rundt, og kokte søtpotet og moste sammen med smør, salt og pepper. Strødde også litt pinjekjerner over det hele.

// Once again simple but very good … Saturday dinner before we went out partying. It´s important with a proper meal before the alcohol is consumed, right? We saved even a little for midnight snack, but what happened to it is another story. I took the salad leftovers from Friday and added lots of pesto! Fried chicken fillet with bacon around, and cooked sweet potato and mashed it with butter, salt and pepper. Added also some pine nuts on the top of everyting. 

15491694_10154589151475027_953946902_o-copy

Litt takeaway hører med, særlig etter en fuktig kveld på byen. Vi var faktisk innom TUNCO på St.Hanshaugen hele to ganger i løpet av uka. Men det er flere grunner til det! Jeg har skrevet om de før, HER. Men for det første så har såå god wok der! For det andre er det en gjeng kule og greie gutter som har startet sjappa. De som jobber der kommer fra forskjellige deler av verden. De har et hjerte for jordkloden, med en ren og bærekraftig matfilosofi. Kortreist mat og kvalitet er i fokus. De har også laget konseptet #mealformeal, og gir bort et måltid til fattige barn i Vietnam, for hvert måltid de selger. En litt annerledes fast food sjappe med andre ord. Og sist men ikke minst, de selger Surf Kombucha! Oh yes. Jeg kjøpte min egen kombucha. To ganger til og med! #Hekta!

// Some takeaway…  We actually wnet to Tunco on St.Hanshaugen twice during the week. But there are several reasons for that! See pictures of the place HERE. Reason number one; the wok is supergood! Secondly, there’s a crew of cool and nice guys who started this. Those who work there comes from different parts of the world. They have a heart for the planet, with a clean and sustainable food philosophy. Local food and quality in focus. They also created the concept #mealformeal and gives away one meal to poor children in Vietnam, for every meal they sell. And last but not least, they sell our Surf Kombucha! Oh yes. I bought my own kombucha. Even twice! #Addicted! 

15502670_10154589320875027_45527894_o

Noe greier ble det da. Jeg kjenner at mandagen i dag er litt ekstra blå etter helgas festligheter. Men vi hadde det veldig gøy, så det var absolutt verdt det! Det var ikke før typ NÅ at jeg fikk lyst og energi til å ta en treningsøkt, men nå er klokka snart leggetid, så da får det heller bli en ekstra bra økt i morgen. Håper du har hatt en fin helg, og er klar for en ny uke. Siste innspurt før jul nå!

// This monday was definitly a blue monday after the weekends partying. (Low energy, empty feelings…you know the drill). But it was a lots of fun, so def worth it! It was not until around now that I got the urge and energy to take a workout, but now it´s almost bedtime, so I will rather have an extra good session tomorrow. Hope you had a great weekend and are ready for a new week! 

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Hjemmeside marenaasen.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *