Pullups og ribbeinsbrudd // Pullups and rib fracture

Starten på året ble ikke heeelt som jeg hadde tenkt. Hadde jo håpet jeg skulle være full av energi og fit for fight til både trening og jobb, men i stedet har det blitt flere smertestillende de to første dagene av det nye året, grunnet en  veldig merkelig skade. La meg spole litt tilbake…

Som jeg skrev i dette innleggetsatte jeg meg i slutten av november et nytt treningsmål. Jeg ville klare minimum én pullups og / eller én chins før 2017 er i gang! De som har fulgt med på snapchat (mareneaa), har fått med seg at jeg klarte chins allerede etter noen uker! Pullups var litt verre. Men da jeg nyttårsaften skulle prøve en siste gang, klarte jeg det sånn akkurat! Woohoo snakk om å klare det i siste liten da!

motivasjon-3

I fin form, glad og fornøyd dro Luca og jeg til ei venninne og familien hennes for å feire nyttårsaften. Det ble god mat, vin, raketter og spill. Ganske rolig og veldig koselig. Utover kvelden begynte jeg å kjenne litt smerter i høyre bryst / ribbein, og tenkte først at jeg begynte bli litt støl etter trening, så tenkte ikke mer over det. Men det ble verre utover kvelden, og jeg syntes det var litt rart siden jeg ikke hadde trent noe mage, kun intervaller og chins/pullups. Pullupsene kunne sikkert ha vært grunnen til stølheten, siden den tar litt på front også, men det var liksom bare på én side. Utover natta og neste morgen var det verre. Det var vondt å puste og bevege seg, og utover dagen i går ble det så vondt at jeg ble kvalm og svimmel. Jeg misstenkte at det enten kunne være noe med en muskel, en nerve i klem, eller i verste fall brist i ribbeinet. Jeg lo og gråt jeg samtidig, fordi det var så vodt å le. Når jeg våknet i dag var det verre igjen, kvalm, svimmel og mer smertestillende. Det er vondt å puste, hoste, nyse, le og bevege meg mye. Jeg fikk time hos legen i dag, og han mente det var ribbeinsbrudd / brist.

Jeg har aldri brukket eller bristet noe før, så å klare det på trening er jo bare helt komisk. Hvordan klarte jeg det liksom? Jeg kjente ingen ubehag eller smerte under økta. Jeg følte ikke at jeg overdrev heller. Jeg er jo ikke så sterk at jeg klarer å ta så mange eller holde på for lenge, og jeg hadde flere dager pause mellom hver gang jeg trente. Men det ble vell en liten overbelastning likevel da. Og det er tydeligvis ikke så vanskelig å få brist/brudd i ribbeindet sa legen. Man kan til og med få det av veldig kraftig hoste. Sååå jaja… bare å spise smertestillende og ta livet med ro mens det gror. Skikkelig kjipt! Men det kunne også vært så mye verre. Jeg er heldigvis oppegående så lenge jeg tar smertestillende. Har noen ernæringstimer denne uka, og må også tappe kombucha. Så litt jobb blir det, men det skal gå greit. En meget rolig start på 2017.

Før jul var jeg så heldig å få blant annet treningsstrikk fra Abilica, som hjalp meg å til slutt å få til både chins og pullups. Ironisk nok kom det flere strikk i posten i dag… Blir nok en liten stund før jeg prøver igjen, men håper da virkelig at det gror fort og at jeg kan få det til igjen. Jeg filmet litt underveis hvordan jeg trente får å klare det, så det kommer på bloggen så fort jeg har fått klippet den sammen. Jeg skal også vise litt flere øvelser man kan gjøre med strikkene. Jeg fikk også hoppetau som jeg har blitt helt hekta på! Har planer om å ta med utstyret når vi skal til California i slutten av januar, så håper jeg er klar for litt trening der!

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Hjemmeside marenaasen.no


The start of the year did´t go quite as I expected. I hoped that I would be full of energy and fit for fight for both training and work, but instead it´s been many painkillers the first two days of the new year, due to a very strange injury. Let me take u back some weeks…

As I wrote in this post… in the end of November I a made a new training goal, to do at least one pullups and / or one chins before 2017 starts. Those who have followed through on snapchat (mareneaa), has seen that I managed to do chins already after a few weeks! Pullups were slightly harder. But when I was trying for the last time New Year’s Eve, I managed to do one! Woohoo, in the last minute!

Happy and in good shape Luca and I wnt to a friend and her familys house to celebrate New Year’s Eve. Good food, wine, fireworks and games. Quiet and very cozy. During the evening I started to feel some pain in the right chest / rib and thought that I started getting a little sore after the workout. But it got worse throughout the evening, and I thought it was a bit odd since I had not trained abs, only intervals and chins / pullups. The pullups could certainly have been the reason for sore muscles, but it was only on one side. The next morning it was worse, and throughout the day yesterday, it was so painful that I was nauseous and dizzy. I thought about it could either be something with a muscle, a nerve, or at worst fracture in the ribs. Last night I laughed and I cried at the same time, because it was so painful to laugh. When I woke up today it was worse again, nauseous, dizzy and more painkillers. It hurts to breathe, cough, sneeze, laugh and move. I wnt to see the doctor, and he thought it was rib fracture / rupture for sure.

I´ve never broken or fractured anything before, so to do it in training is just a bit funny and strange. I felt no discomfort or pain during the session. I did not feel I was exaggerating either. I am not so strong that I can take as many or hold on too long. But apperently it’s certainly not that difficult to get a fracture in the ribs. One can even get it of very strong coughing. Soo yeah … I´m just gonna eat painkillers and take it easy then. It really sucks! But it could also have been so much worse. I am fortunately able to walk and move if taking the painkillers. So I´m gonna have to wok a bit anyways. An easy start on 2017…

1 kommentar

  1. […] klare minst én chins og/eller pullups før år 2016 var omme. Og det klarte jeg! Som jeg skrev om HER klarte jeg også å briste ribbeinet i innspurten, siste dagen i året, og også den dagen jeg […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *