Tilbake til der alt startet // Back where it all started

God morgen fra San Diego!

Vi skal straks legge oss nå, men en liten update først. I går kjørte vi nedover fra Huntington Beach til San Diego. Det regnet fortsatt litt, så det passet perfekt å kjøre ned, og i tillegg stoppe innom noen kombuchaplasser vi hadde sett oss ut på forhånd. Første stopp var Fermentation Farm, og her hadde de masse digg! Ikke bare lagde de kombucha, men de hadde også fult av annen fermentert og bra mat. Vi smakte på kombucha, kimchi-shot, kefir og kraft. De var så hyggelige og pratsomme. Jeg hadde ikke spist frokost enda så vi tok også med et stort glass med take-away kyllingkraft med fersk ingefær, gurkemeie, hvitløk og purreløk i. Luksus!

DSC_5706 copyDSC_5712 copyDSC_5717 copyDSC_5718 copyDSC_5713 copyDSC_5730 copyDSC_5715 copyDSC_5724 copy

Med alle disse gode bakteriene og kraften innabords, cruicet vi videre nedover forbi Laguna Beach og San Clemente, og stoppet i Oceanside for å se innom Living Tea Brewery and Tasting Room. De lagde også kombucha, som de solgte på tapp i en koselig, liten kafé. Her kunne man kjøpe flasker å fylle med den kombuchaen man ønsket. Og kom du tilbake med flaska for påfyll var det så klart billigere.

DSC_5740 copyDSC_5739 copyDSC_5733 copyDSC_5747 copyDSC_5758 copyDSC_5760 copyDSC_5761 copyDSC_5766 copy

Vurderer en sånn vegg i/utenfor vårt bryggeri altså!

Siste stopp ble Kombucha On Tap, som egentlig bare var «private tasting room». De er kun distributører, så de produserte ikke noe selv, og det var ikke noe café eller noe sånt. Men likevel ble de så glade når vi kom innom, og gav villig ut både smaksprøver og viste oss rundt. For en gjestfrihet altså!

DSC_5781 copyDSC_5782 copy

Det er så mye kombucha og fermentert mat her. Og det var jo tross alt her det hele startet for Surf Kombucha, da Luca og jeg var her på ferie for akkurat to år siden. Jeg hadde hatt litt om fermentert mat og blant annet kombucha på ernæringsterapistudiet, så bet meg kjapt merke i hvor mange forskjellige typer og smaker kombucha det var her. Det var etter det at vi begynte å spinne på ideen om at dette måtte vi jo få mer av i Norge! Og at dette kunne jo faktisk VI begynne å produsere. GT´s kombucha, som er den største og var den første i USA, startet for 20 år siden! Og først NÅ de siste 2-3 årene har det sånn smått begynt å komme til Norge. About time 🙂 Så det er veldig gøy å være tilbake nå som vi er godt i gang, og få eeenda mer inspirasjon, og ser at det har kommet enda flere produsenter siden sist vi var her, og få høre at kombuchamarkedet fortsatt, etter 20 år, stiger raskt i USA.

DSC_5792 copyDSC_5844 copyDSC_5796 copy

Så nå er vi i San Diego hos Marit som studerer her. Hun bor rett ved beach´en, så etter en løpetur i dag tidlig hadde Luca og jeg en deilig frokost ute, også surfet Luca med en kompis fra Norge som også bor her, mens jeg filmet. I morgen blir det vell repeat, pluss at vi har noen flere kombuchaplasser å besøke rundt San Diego også. Også har sola endelig kommet frem!

Jeg sier god natt, mens du får ha en finfin dag <3

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Hjemmeside marenaasen.no


Yesterday we drove from Huntington Beach, down to San Diego to visit our friend Marit. On the way we stopped on some kombucha places; Fermentation Farm, Living Tea Brewery and Tasting Room and Kombucha On Tap. They were all so nice and welcoming. It´s really nie to be back where it all started, when Luca and I was here exactly two years ago. After me learning about fermentation and kombucha on my nutrition program, I immediately got hooked on kombucha after seeing it all over California. And it´s cool to see that it´s come even more brands since last time, and that the marked is still expanding. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *