MINE CALIFORNIA-TIPS

Altså denne uka her… har gått i ett. Jobb, møter, jobb. Jeg fikk aldri fortalt om den siste delen av Californiaturen.. I tillegg var det noen (snapchatfølgere) som ønsket seg et innlegg om mine Californiatips, for det var visst flere som hadde bestilt seg tur dit til våren. Lucky youuu! Så det kommer i samme slengen.

Vi var hos Marit i San Diego noen dager, kjørte rundt, surfet, filmet litt, spiste tacos og drakk kombucha. Siste helga dro vi en gjeng til LA. Vi var fire som delte et rom vi fant i Santa Monica på AirBnB, altså et rom hjemme i leiligheten til et par. Vi var tre i senga og en på gulvet, no problem. Vi hang hele helga med en brasiliansk kompis som bor i LA og jobber som fotograf og filmskaper. Han tok oss med ut både fredagen og lørdagen, og rundt omkring i Santa Monica, Venice Beach og Malibu for strand og surf resten av helga. Vi fikk jo til og meg sol og varme de siste dagene. Kunne ikke blitt bedre!

En veldig vellykket tur med en god blanding av kombuchabesøk, smaking og inspirasjon, og litt ferie, surfing og sightsing.

DSC_0055 copyDSC_0052 copyDSC_0085 copyDSC_0256 copyDSC_0266 copyDSC_0192 copyDSC_0212 copyDSC_0135 copy

Også våre Calitips da… Nå kommer det jo så klart ann på hva man liker å gjøre på tur hvordan man ønsker å bruke dagene der. Men her er i alle fall de stedene Luca og jeg har vært og noe av det vi har gjort (og spist…hehe) :

LEIE BIL

Vell, det første du må gjøre er å leie bil. Du kommer ikke utenom om du ønsker å se deg rundt. Kollektivtraffikken… ja, jeg vet nesten ikke om den eksisterer. Vi leide gjennom Alamo, som vi hadde bestilt før vi dro, og ble veldig fornøyde. Vi fikk velge og vrake mellom flere fine biler. Luksuuus! GPS er også lurt! Noen biler har det innebygd, hvis ikke er det verdt å leie. Evt. du kan bruke gps´n på iPhone (om du har det.. kan ikke noe om andre smartphones..). Men synes GPS i bilen funker best.

LA

Er du gira på å kjøre inn i selve kjernen av LA må du også være forberedt på å bruke MYE tid i trafikken, just so you know. Vi har bare vært inne i selve LA én gang veldig kjapt, fordi det tok så hiiiimla lang tid i trafikken. Skulle gjerne utforsket byen mer, men vi trives bedre ved havet enn inni byen, så med den trafikken, ble det ikke prioritert.

VENICE BEACH

Må jo oppleves. Her er det mye rart å se på! Både party, strand, rulleskøyter, skate, farger og mange mange rare folk. Også alle green docotors da… der man får kjøpt medisinsk marijuana på resept…

DSC_0491 copyDSC_0502 copyDSC_0524 copy

SANTA MONICA 

Fint, kjent område med fine strender. Det store pariserhjulet er et typisk bilde man kan se av Santa Monica.

1015975_592189094259515_5082471941977314552_o kopi

HUNTINGTON BEACH 

Kjent strand og kult område med surf vibes.

DSC_5540 copyDSC_5536 copyIMG_8882 kopi

MALIBU

Malibu er kjent for fine strender og mange kjendiser og rike folk. Her er det også fint å surfe. Marit og jeg surfet longboard på baby waves. Jeg liker små bølger altså, men det var litt FOR smått faktisk. Men vi fikk da lekt oss litt i alle fall. Iskaldt vann var det og forresten, så en god våtdrakt er viktig… for den som er opptatt av surfing..

HOLLYWOOD

Vi var i Hollywood for to år siden, men ble vell litt skuffet. Hadde jo sett for oss at det var så mye finere, og så mye.. MER! Men man må jo uansett få med seg Walk of Fame og Hollywoodskiltet når man først er i Cali da! Også kult å kjøre rundt in the Hollywood Hills, med den utsikten over LA, og cruice rundt i boligfeltene med fine hus og biler. Bare drømme seg bort, bittelitt. Hadde tenkt å ta en tur til Hollywoodskiltet ved solnedgang denne gangen også, men rakk ikke på det. Next time.

IMG_8893 kopiIMG_8930 kopi

2 år siden 

SAN CLEMENTE og ENCINITA

Små, koselige surfebyer som er verdt å stoppe innom på veien ned mot San Diego. Vi bodde i Encinitas noen netter da vi var her sist og likte det skikkelig godt. Hadde vi skulle bosatt oss i California (det blir nok Portucali i stedet ;)), hadde det nesten måtte blitt her. Encinitas kanskje. Mer chill, mer surf, mindre by. Ble også overrasket over hvor fine hus, hager og gater det er over alt. Sånn generelt i California egentlig. Det er så rent og sikkelig. Kommer man ut på strendene her og ser inn mot husene eller går en tur langs stranden i Encinitas, kan du se opp de bratte klippene, der det er store hus på toppen, med en laaang trapp rett ned til stranda. God morgen, rett fra senga og ut i bølgene for en morgensurf liksom. Ahhhhh!

DSC_0448 copyDSC_0444 copyDSC_0426 copyDSC_0093 copyDSC_0092 copyIMG_8686 copy

SAN DIEGO

SÅ mye større by enn jeg hadde sett for meg! Men også mange fine områder som er mer beach, surf og chill.

DSC_5844 copyDSC_5796 copy

HIGHWAY 1

Du kan ta den berømte bilturen langs hele Californiakysten! Fra San Diego og helt opp til San Francisco. Så langt nord har ikke vi vært da, men vi kjørte litt på Highway 1 da vi ville bruke litt lengre tid og se litt mer av kysten. I tillegg til de andre stedene jeg har nevnt kan man jo stoppe innom Laguna Beach. Noen som så på reallityseriene «Laguna Beach», eller «The Hills»? Da vil du kjenne deg igjen her. Jeg eeelsket de seriene da jeg var yngre, haha. Uansett.. highway one tar litt lengre tid, men den går gjennom alle de fine kystbyene.

DSC_5739 copyDSC_5733 copyDSC_5740 copy

SEQUOIA NATIONALPARK 

Dette var noe av det kuleste vi gjorde. Her var Luca, jeg og Alex, en kompis fra Portugal for to år siden. Vi kjørte fra Ventura til Sequoia Nasjonalpark, kom frem når det var mørkt og sov i bilen. Neste morgen kjørte vi litt lengre inn i skogen, før vi parkerte og gikk videre til fots. Her kan du se noen av de høyeste trærne i verden,  blant annet General Sherman som er det største treet i volum.

10277156_10152964615445027_4855292384360470155_n

UNIVERSAL STUDIOS

Vi kom oss faktisk aldri inn hit. Den derre trafikken da veitu… men den ene gangen vi orket å ta turen dit kom vi så sent at de snart stengte, og man bør liksom ha noen timer der. Vi gikk bare litt rundt i gata utenfor, og det var jo litt å se på der og da. Vi hadde planer om å komme tilbake senere, både for to år siden og når vi var der denne gangen. Men det ble liksom aldri. Enten høljet regnet ned (og det er delvis ute), eller så skinte sola og vi ville nyte dagen på stranda. Dette er et digert filmstudio, der du kan gå rett inn på «settet» til mange av de store, kjente Hollywoodfilmene. Det får også bli neste gang!

WHOLE FOODS 

Også litt mat og sånn da… for de som er interessert i det. Vår favorittbutikk i USA er ikke fashion… det er Whole Foods. Såå mye digg mat! Heaveeen. Det er så klart ikke bare sunt og bra alt som er der, men det er bare så mye utvalg og greier som vi ikke finner i Norge! Men det ble ganske fort dyrt når vi gikk inn der for å si det sånn. Og her har de mye kombucha!…

DSC_0622

KOMBUCHA

Vi var jo der først og fremst for kombucha´en. Og ja, her er det mye kombucha. Du kan som sagt bare gå inn på en Whole Foods og velge og vrake. Eller du kan finne kombucha på diverse kafeer og butikker rundt omkring i hele Cali. Kombucha på tapp er også veldig populært.

DSC_0413 copyDSC_5766 copyDSC_0625

ACAÌ BOWL

Jeg synes en smoothie jeg lager selv hjemme kan være minst like god og sunn altså, men det er bare noe med acaí bowl siden vi ikke finner det noe særlig i Norge. (Det har vell kanskje begynt å kommet i de mer trendy cafeene her også?). Du skal ikke lete lenge før du finner en acaí bowl i alle fall. Digg frokost.

POKÉ BOWL

Liker du sushi liker du poké bowl. Det er rå fisk med ris, grønnsaker og saus. Nam nam!!

FISH TACOS

Du kan ikke unngå å spise tacos i Cali. Det er  o v e r   a l t! Vi spiste det mye, fordi det er kjapt, godt og billig. Måtte jo kompensere litt for turene på Whole Foods… Fish tacos er favoritten! Særlig denne like ved Encinitas:

DSC_5748 copy

FERMENTATION FARM 

Må nevne denne da i tilfelle det er noen ernæringsnerder som skal på tur. Navnet sier seg selv… her kan du smake og kjøpe kombucha på tapp, kimchi gut shot, kefir, kraft, ghee osv. Også så hyggelige folk a gitt!

DSC_5706 copyDSC_5713 copyDSC_5730 copy

Det er jo så mye mer å gjøre og se, og 100% sikket masse kult som vi ikke har fått med oss, eller som jeg har glemt å nevne. Men det var det jeg kom på i farta. Send meg en snapp da (mareneaa), dere som skal dit!!! Vil se hva dere finner på for noe kult!

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Hjemmeside marenaasen.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *