PEANUT BUTTER FUDGE

Jeg har laget flere varianter av disse «fudgene» før, så en lignende oppskrift finner du HER. Det var likevel stor stemning på snapchat (mareneaa) for at jeg skulle legge ut oppskrift på disse også.

Jeg liker å ha slik snacks i fryseren, om søtsuget skulle melde seg, eller jeg får lyst på noe til kaffen. I hverdagen fokuserer jeg på snacks som er blodsukkervennlig, altså med lite sukker og karbohydrater og mye fett for å holde energi og konsentrasjon oppe gjennom dagen. Stabilt blodsukker gir også god fettforbrenning og hindrer søtsug og cravings. Win, win, win.

DSC_0703 copy

Jeg blander alltid sammen bare på slump, og bruker litt forskjellige ingredienser hver gang. Men her er i alle fall sånn cirka oppskriften på én variant:

PEANØTTFUDGE / PANUT BUTTER FUDGE

Du trenger / You need:

100g peanøttsmør (usukret) / 100g peanut butter (without sugar)

50g meierismør eller ghee / 50g butter or ghee 

50g kokosolje / 50g coconut oil 

30g sukrin gold* / Sweetner*

To never hakkede hasselnøtter, eller andre nøtter / two handful chopped hazelnuts, or other nuts 

2-3 ss macapulver (kan sløyfes)** / 2-3 tbsp maca powder (may be omitted)** 

2-3 ss bipollen (kan sløyfes)** / 2-3 tbsp bee pollen (may be omitted)**

1 klype havsalt / a pinch of sea salt 

  1. Bland alle ingrediensene i en kjele. Smelt og rør sammen på svak varme / Add all ingredients in a saucepan. Melt and mix on low heat
  2. Hell røra i isbitformer eller som jeg gjør; i en paiform kledd med bakepapir / Pour the mixture in ice cube  forms, or as I do; in a pie pan lined with parchment paper
  3. Sett i fryseren til det har stivnet, og ta noen biter når du har lyst på / Put in the freezer until it´s hard, and take out a few bites when you feel like it

*Jeg brukte sukrin gold, men du kan også bruke annen type sukrin, stevia eller honning. Smak til så søt du vil ha det  / Add decired sweetner like stevia or honey, as sweet as you want it

**Macapulver og bipollen er supermat som jeg i grunn bruker bare for smakens skyld og litt variasjon. Det går fint å sløyfe, eller erstatte med andre ting, f.eks. kakaopulver, vaniljepulver eller kokosmasse // Maca powder and bee pollen are superfoods that I use mostly for the flavour. This may be omitted, or replaced with cocoa powder,  wanilla powder or shredded coconut. 

DSC_0707 copyDSC_0706 copy

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Hjemmeside marenaasen.no


I’ve made several variations of these «fudge» before. I like to have such snacks in the freezer, in case the cravings comes, or I want something with my coffee. In the everyday life, I focus on snacks that are blood sugar friendly, low in sugar and carbohydrates and high in fat, to keep my energy and concentration up throughout the day. Stable blood sugar also provides good fat burning and prevents cravings. Win, win, win. Scroll up for the recipe. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *