SLOW-COOKED BØNNESUPPE / BEAN SOUP

Du husker kanskje DENNE chili con carne gryta som vi langtidskokte i wonderbaggen / slow-cookeren… Vi lagde også en bønnesuppe på samme måte. Altså tilbredet alle ingrediensene, gav det et oppkok, for så å sette hele kjelen ned i wonderbaggen. Der stod den og koket seg selv i flere timer, uten at vi trengte å passe på. Som tidligere sagt blir maten ekstra smakfull, næringsrik og god ved å langtidskoke på lav varme på denne måten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her kommer oppskrift på bønnsesuppa. Men for all del, den kan så klart lages på vanlig måte, uten slow-cooker/wonderbag! Denne er også fin som vegetar/veganrett, hvis du dropper baconet og bruker grønnsaksbuljong i stedet for beinkraft. But I just love my bacon, så vi droppet det ikke. Dessuten er jo kraft noe at det mest næringsrike du kan spise, så det droppet vi i alle fall ikke! Jeg merker spesielt at magen (tarmen), huden og håret eeeelsker kraft! Jeg har faktisk aldri hatt så langt og tykt hår som nå, huden er fin og magen glad! But as you wish ofc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OBS: Dette er en stor kjele, ca 12 porsjoner! Det er fint å lage så mye når man først er i gang, så kan du heller fryse ned til senere om du har plass i fryser. Da har du lettvint middag til senere. Men bare halver oppskrifta om du vil lage mindre

// Note: This is a large saucepan, about 12 servings! It’s nice to make as much when you’re at it, you can freeze  until later if you have room in your freezer. Then you have fast and easy dinner ready for later. Just halve the recipe if you want to make less.

BØNNESUPPE / BEAN SOUP 

Ca. 12 porsjoner / About 12 servings 

400g bacon

2 rød løk / 2 red onions 

10 febb hvitløk / 10 garlic gloves 

1 liter kraft/buljong / 1 liter bone broth/bouillon 

1 purre / 1 leek 

2 bokser kræsja tomat (500g) / 2 cans chrushed tomato (500g) 

3 bokser kidneybønner (250gx3) / 3 cans kidney beans (250gx3) 

3 bokser kikerter / 3 cans cheackpeas 

2 bokser røde linser / 2 cans lentils 

2 bokser hvite bønner / 2 cans white beans 

2 ts tomatpurré / 2 tsp tomato puré

1 chili

3 ts koriander (evt. en fersk dusk) / 3 tsp dried coriander (or fresh)

Chilikrydder / chili seasoning 

Salt

Pepper

SLIK GJØR DU 

  1. Surr baconbiter i smør i kjelen et par min først
  2. Tilsett løk og hvitløk og stek til løken er blank
  3. Tilsett resten av ingrediensene; kraft/buljong, tomater, linser, bønner, chili og krydder
  4. Gi det et oppkok. Har du wonderbag (eller annen slow-cooker) kan du nå sette kjelen i baggen, og la den stå der til du skal spise (eller la den stå i slow-cookeren). Vår stod i 4-5 timer og var fortsatt rykende varm når vi tok den opp. Også så smakfull og god! Har du ikke wonderbag/slow-cooker kan du bare la suppa småkoke i 5-20 min og server

HOW YOU DO IT

  1. Fry bacon bites in butter in the pan a couple of minutes firs
  2. Add onion and garlic and fry for a few minutes 
  3. Add the remaining ingredients; bone broth/bouillon, tomatoes, lentils, beans, chili and spices
  4. Bring to boil. If you have a wonderbag (or other slow cooker) you can now set the pan in the bag and leave it there until you eat (or leave it in the slow cooker). Our was standing there for 4-5 hours and was still piping hot when we took it out. It was so tasty and good! If you do not have wonderbag / slow cooker you can just let the soup simmer for 5-20 min and serve.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wonderbag / slow-cooker fra naturligliv.no (sponset) PS: Ser det er tilbud på disse NÅ! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Hjemmeside marenaasen.no


You may remember THIS chili con carne pot which we slow cooked in the wonderbag / slow cooker… We also made a bean soup the same way. W just prepared all the ingredients, gave it a boil, then put the whole pan into the bag. It stayed there and coocked itself for several hours, without us needed to watch out for it. As previously said, the food becomes extra tasty and nutritious by slow cooking on low heat like this. 

Here comes the recipe for bean soup. But it can of course be made in the usual way, without slow cooker / wonderbag! This is also nice as a vegetarian / vegan dish, if you skip the bacon and use vegetable bouillon instead of bone broth. But I just love my bacon, so we did not skip that part. Also, the bone broth is one of the most nutritious you can eat. I notice in particular that the stomach (intestine), skin and hair looooves it! Actually I´ve never had so long and thick hair as now, the skin is nice and the stomach happy! But as you wish ofc. Scroll up for recipe. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *