UKAS MATINSPO // FOOD INSPO

Hallaaa!
Og hva skjedde med ukas matinspo? Har ikke glemt´n.. tenkte bare å ta en liten pause fra det da det var juletider, ogsåååå vet jeg ikke helt hva som skjedde. Plutselig var det mars!!!? What.

Nå er´n tilbake i alle fall. Kanskje ikke hver uke, men når det passer seg. Tanken bak det er å få svart litt på typiske spørsmål og kommentarer som disse; «hva pleier du å spise?» og «hvis du ikke spiser så mye børd og melkeprodukter, hva spiser du da?», «da er det jo ikke noe igjen å spise..?», og «det er så vanskelig å lage noe kjapt og sunt» oooog «jeg er så lite kreativ i matveien, vet liksom ikke hva jeg skal lage».

Yes, det er nemlig en del av disse. Du kjenner kanskje igjen noen av de? Når jeg legger ut oppskrifter prøver jeg som regel å få tatt fine bilder, men sånn til hverdags er både matlaging og dandering er ganske så enkel. Prøver derfor å huske å knipse noen bilder av sånne måltider også, til et jevnlig innlegg med litt random matinspo.

Det meste kan faktisk være både frokost, lunsj, middag eller kvelds, jeg er ikke så nøye på hva det heter eller når på dagen jeg spiser, så lenge jeg blir god og mett, det er næringsrikt og smaker godt. Tidligere ukas matinspo kan du se HER. 

DSC_0060 copy

Dette var jo ikke et måltid da, men slenger det med likevel, siden jeg synes det er sååå refresssshing å starte dagen med sitronvann. Har gjort dette i noen år, men litt sånn av og på i perioder. Liker best å drikke det lunkent, så da fyller jeg halve glasset med kaldt vann, og resten med kokende vann + en halv sitron. Styrter det rett ned. Sitron har jo mange fine egenskaper, som at den stimulerer fordøyelsen, er basedannende og full av C-vitamin. Men jeg drikker det i grunn fordi jeg synes det er en deilig start på dagen, sånn før kaffe, mat, mas og tjas.

/ This was not a meal, but threw it it here anyway, since I think it’s sooo refresssshing to start the day with lemon water. I´ve done this in periods for several years. I like best to drink it lukewarm, so I fill half the glass with cold water, and the rest with boiling water + half a lemon. Plunge it straight down. Lemon has the many good benefits, like stimulate digestion, alkalizing and full of vitamin C. But I drink it because I think it is a delicious way to start to the day, before coffee, food, hustle and bustle (hustle and bustle? Haha okey google translate). 

DSC_0761 copy

Stekt egg, flesk, paprika, simple as that / Eggs, bacon, peppers  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Surdeigsbrød med smør, kokt egg, bacon og fermentert kål / Sourdough Bread with butter, boiled eggs, bacon and fermented cabbage 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kikertpannekake (som denne eller denne) med stekt spekepølse, paprika, fermentert kål og salat / Chickpeas pancakes (like these) with fried salami, peppers, fermented cabbage and lettuce

DSC_0172 copy

Mammas fiskesuppe <3 Med fiskekraft, fisk og grønnsaker / My moms fish soup <3 With fish broth, fish and vegetables 

DSC_0020 copy

Fiskekake (kjøpt på Chef på Steinkjer, (17kr pr. stk?) med masse fisk i) og salat med olivenolje / Fish burger and salad with olive oil

DSC_0051 copy

My kind of TACO <3 Oppskrift HER.

Nå er jeg på vei til Oslo for en fotoshoot. Vi skal shoote ute i morgen, så krysser fingrene for fint vær!! Mens Luca er hjemme og brygger kombuhca. Flinkiiiiisen <33

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Hjemmeside marenaasen.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *