MARENS SUPERVAFLER

Jeg sa det skulle komme film om kraft i dag, men siden det er søndag, og det var den store vaffeldagen i går (tydeligvis), ooog vi lagde så gode vafler… passer det bedre å dele de. De er så klart gluten- og melkefri. Krafta får vente til i morgen i stedet.

Favorittpålegget mitt på vafler (bortsett fra smør og ost da, siden jeg ikke kan ha ost), det er faktisk majones og salami. Mhm.. kanskje litt rart? Men det har det altså vært så lenge jeg kan huske. Salt og søtt…

DSC_0235 copy

Og det som er så genialt, er at det så og si er akkurat samme oppskrift som Marens Superpannekaker som jeg postet for litt siden! Det funket altså å ha de i vaffeljernet også! Jeg hadde bare i litt sukrin gold så de ble søte, og lagde røra litt tykkere enn når jeg lager pannekaker, ellers er det helt samme. Som vanlig slengte jeg sammen røra på slump, men om jeg husker riktig så var det i alle fall noe sånn som dette:

MARENS SUPERVAFLER 

4 egg
6 toppede ss kikertmel
1 boks kokosmelk
2 ss smør
Kardemomme
En klype salt
2-3 ss sukrin gold (eller annen søtning)

Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en røre i blender eller med stavmikser. Smak til med kardemomme og søtning etter ønske. Juster tykkelsen på røra med mere mel eller melk.  Stek som vanlige vafler i vaffeljern. Husk å smør jernet med smør. Legg vaflene mellom to fat for at de skal holde seg varme og myke

DSC_0239 copyDSC_0241 copyDSC_0246 copy

ÅH herregud jeg husker ikke sist jeg spiste vafler. Gledeeeen! Føler det er SÅ mye mer godt jeg kan lage etter jeg har begynt å tåle egg igjen. Melk (og gluten) er jo no problem å bytte ut! (Okei alt med ost er fortsatt litt utfordring da). Nå har jeg faktisk laget kefir av den upasteuriserte melka rett fra melketanken også, i håp om at jeg skal tåle det. Tviler sterkt, men vet jo ikke før jeg har testet.

Anyways… god søndag, kos deg med vaffel eller hva annet digg du skal ha!

1 kommentar

  1. […] på superpannekaker (min favoritt), kikertpannekaker, vafler og […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *