LAVKARBO COOKIES // LOW CARB COOKIES

Fredaaaaag! Awesome. Luca dro i dag tidlig til Lofoten for å gjøre en surfeshoot for Norrøna, så i går kveld koste vi oss litt ekstra med vin og disse herlige cookiesene. Oppskriften fant jeg her på bloggen til Helene Ragnhild, thanx babe <3 Siden så mange spurte etter oppskriften på snapp (og jeg synes det er så gøy å ta bilder..) deler jeg den like så greit her også. De er uten både melk, egg, gluten og så og si sukkerfrie.

DSC_0316 copyDSC_0307 copy

LAVKARBO COOKIES // LOW CARB COOKIES 

Oppskrift fra Helene Ragnhild

4 dl mandelmel eller finmalte mandler  / 4 dl almond flour or finely ground almonds

1 dl fibersirup clear* / 1 dl clear low carb syrup*

2 ss sukrin gold eller kokossukker / 2 ss coconut sugar or other low carb sweetner  

60g smeltet smør / 60g melted butter 

1 ts bakepulver / 1 tsp baking soda 

Hakket mørk sjokolade minimim 70% kakao (ca 1/3 plate) / Shopped dark chocolate minimum 70% cocoa (1/3 bar)

Jeg hadde også i en klype havsalt / I also added a pinch of sea salt 

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle. Ta ønsket mengde deig i hendene og form til små cookies, legg på en stekeplate med bakepapir og stek på 180 grader i ca 8-10 minutter.

*har du ikke fibersirup kan du bruke mer sukrin eller kokossukker, men da må du redusere mengden med 1/3 ca. Men det er fibersirupen som gir den seige, digge konsistensen. Det er nok ikke noe problem å bytte med fibersirup gold // * If you do not have low carb syrup you can use more of coconut sugar or other sweeter, but then you have to reduce the amount with about 1/3. But it´s the syrup that gives the sticky consistency. 

Første gang jeg lagde disse hadde jeg nok i bittelitt mer av det flytende så da fløt de mer utover og ble ganske flate og veldig seige. Denne gangen brukte jeg mindre (fulgte oppskriften), og da ble de fastere og tørrere. Jeg synes begge ble gode! De endrer seg ikke så mye når de stekes, så bare juster konsistensen på deigen akkurat sånn som du vil ha den, mer eller mindre fast/flytende, seig/tørr.

DSC_0320 copyDSC_0314 copy

God fredag og god helg da dere! And guess what.. Jeg vet faktisk ikke om jeg har lyst på taco i kveld jeg… WHAT! I know.. Hmm får se hva vi finner på da.

Men nå skinner sola! Så jeg vet i alle fall at jeg må ut på en liten luftetur snart. Lurer på om det begynner å bli tørt nok i skogen til at jeg kan løpe favorittskogsløypa mi.. Hvis du trenger litt motivasjon til å komme deg ut i helga anbefaler jeg deg å høre på ukas ingefærepisode om hvordan fysisk aktivitet, som for eksempel bare det å gå en tur, styrker hjernen din! Les også noen løpetips HER.

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha

  


Fridaaay! Awesome. Luca went to Lofoten this morning to do a surf shoot for Norrøna, so yesterday night we enjoyed some wine and these lovely cookies. The recipe I found on Helene Ragnhilds blog, thanx babe <3 Since so many asked for the recipe on snapchat (and I love taking pictures..) I share it here as well. They are without both milk, egg, gluten and virtually sugar free. Happy friday and weekend <3 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *