RÅ SNICKERSKAKE // RAW SNICKERS CAKE

O.M.G. Denne… ble god! Jeg lagde denne i påsken i fjor også… husker at den var god, men ikke SÅ god! Poster den derfor igjen, bare med noen ørsmå justeringer, pluss nye bilder da så klart. Litt av morroa det (for min del). Og hadde ikke sjans til å ta bilder av disse uten å smake for å si det sånn. Det var den frokosten…. men så er det jo påske og da!

DSC_0417 copyDSC_0408 copy

SNICKERSKAKE / SNICKERS CAKE 

Bunn / base

 • 540 g salte peanøtter / salted peanuts 
 • 240 g havregryn / 240 g oats 
 • 21 dadler (420 g uten stein) / 21 dates (420g without the stone)
 • 6 ss sukrin gold (eller annen søtning) / 6 ss sweetner (erythriol, stevia, honey etc.)
 1. Kjør peanøtter og havregryn i en foodprossessor noen minutter sånn at fettet i peanøttene begynner å slippe. Jeg måtte kjøre det i to omganger fordi det ble litt mye på en gang / Mix peanuts and oats in a foodprossessor a few minutes so that the fat in peanuts starts to let go. I had to do it in two rounds because it was a bit too much at once.
 2. Tilsett dadler og sukrin og kjør videre til en klissete masse. VIKTIG: hvis dadlene er litt tørre bør du la de ligge i blødt en stund først, hvis ikke blir kaka litt tørr. Jeg helte over kokende vann og lot de ligge der litt. Syntes fortsatt deigen ble litt for tørr, så tilsatte litt ekstra vann. Prøv deg frem… Tørr deig gir tørr kake, og klissete deig gir seig og god kake / Add the dates and sweetner and mix on till you get a sticky paste. IMPORTANT: if the date are a little dry, you should let them stay in warm water first, if not, the cake will be a bit dry. I poured over boiling water and let it stay there a little. I still thougt the dough was a little too dry, so I  added some extra peanut butter and water. 
 3. Samle deigen med hendene, og press den ned i en stor kakeform / paiform.  Gather the dough with your hands and press it down in a form (20x30sm. 

Fyll / topping 

 • 1 dl smeltet smør / 1 dl melted butter 
 • 2 dl kokosmelk / 2 dl coconutmilk
 • 4 ss sukrin gold eller kokosblomstsukker / 4 ss sweetner, f.x coconut sugar 
 • 100 g mørk sjokolade 70% / 100g dark chocolate 
 • Tre never peanøtter / Three handful peanuts 
 • 2 klyper havsalt / 2 pinches of sea salt
 1. Ha alle ingrediensene bortsett fra peanøttene i en liten kjele og varm forsiktig opp på svak varme på ovnen eller i vannbad. Rør godt inn Sukrinet som gir en karamellaktig smak / Put all the ingredients except the peanuts in a small saucepan and warm gently over low heat on the stove or in a water bath and blend gentely. 
 2. Rør inn peanøttene, og hell røra over snickersbunnen. Sett kaka i fryseren eller kjøleskapet. Den er spiseklar etter et par timer. Oppbevares et par dager i kjøleskapet, eller et par uker i fryseren. Jeg synes den er best når den er ganske kald. Om du tar du den rett opp fra fryseren bør du la den få noen minutter på å tine litt før servering / Stir in the peanuts, and pour it over the base. Put the cake back into the freezer again. It is ready to eat after a few hours. It can be stored a few days in the refrigerator, or a few weeks in the freezer. If you take it straight from the freezer, you should let it get some minutes to thaw slightly before serving.
DSC_0421 copyDSC_0423 copy

Vet flere var gira på denne oppskriften (laget den på snapchat i går), så nå gleder jeg meg til å høre hva dere synes!

Også er det vell på tide å si på ordentlig; GOD PÅSKE alle sammen! Kooooos dere MAX! Klem fra påskeMharen<3

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha


I made this snickers cake for Easter last year too, and it´s sooo so good, so I had to make it this year too. So try it out.. regarding the sweeter; surkin gold… That´s something we have in Norway to use instead of sugar. It´s natural,  almost no calories and doesn´t affect the blood sugar much. The ingredients are Sukrin (erythritol), tagatose, glyserol, malt extract (gluten free) and stevia. So maybe you fins somethin similar? Or use honey… 

Anyways.. HAPPY EASTER HOLIDAYS <3 

3 kommentarer

 1. […] Denne kaken er et must å lage! Den er så utrolig god og helt uten sukker, gluten og laktose (det er litt meierismør, men det er det mange som tåler selv om man ikke tåler melkeprodukter). Jeg fant oppskriften på Instagram og tenkte umiddelbart at denne måtte testes, det er noe eget med kombinasjonen salt, søtt og seigt. Og kaken innfridde, den er utrolig god! Takk til Maren Aasen for oppskriften, du finner den her. […]

 2. Wilhelmine

  Hei. Jeg lurer på hvor mye kalorier det er i et medium stykke ca? Vil bare vite for morro skyld 😉

  1. Maren Aasen

   Hei! Vet ikke, har ikke regnet på det 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *