TÅLER VISST FORTSATT IKKE MELK…

OBS OBS! IKKE GRAVID!

Ok.. synes det er litt småkleint å legge ut sånne bilder, men nå gjør jeg det likevel. I håp om å kanskje på en eller annen måte hjelpe noen i samme situasjon…

Har skrevet min lille historie om intoleranser før; DEL 1 og DEL2. Kort fortalt kuttet jeg ut melk og egg for.. eeeh ja, hvor lenge er det nå? 3-4 år siden, samtidig som jeg gjorde tiltak for reparere tarmen. Etter hvert kan man begynne å tåle alle eller noen matvarer som man ikke tålte før igjen. Og som jeg skrev HER, testet jeg før jul å spise egg igjen. Og det gikk bra! Juhuuu. Altså den gleden!

Melk har jeg vært veldig sikker på at jeg fortsatt ikke tåler, siden jeg fort kjenner det om jeg ikke klarer å holde meg unna sjokolade eller får servert noe med melk i. Likevel er det mange som tåler melk som er ikke er pasteurisert eller homogenisert. Siden jeg bor på gård og vi har tilgang til denne fantastiske melka, ville jeg derfor teste å lage kefir av den. You never know, plutselig hadde det går det bra! Så for et par uker siden blandet jeg i startkultur (fra naturligliv.no) i melka og satte det varmt 1-2 dager, så var den done. Lagde meg ei deilig skål med kefir og müsli til frokost (det var lenge siden gitt, nomnom) også var det bare å vente å se hva som skjedde.

Det gikk bra første dagen, og tenkte at yes, kanskje det går greit da. Våknet neste dag, fortsatt virket alt greit. Spiste mat jeg vet jeg tåler både denne dagen og dagen før. Men utover ettermiddagen kan man trygt si det skjedde noe, for da så jeg plutselig sånn ut…

Nå tenker kanskje du «eeeh so?…dette er jo meg og min foodbaby på en vanlig fredagskveld etter alt for mye taco, chips og øl». Det har du i grunn rett i, ser kanskje ikke så unormalt og ille ut, men med tanke på at bildet ble tatt 5-6 timer etter forrige måltid, og jeg hadde spist ganske lite den dagen (på grunn av en veldig  pressende følelse  magen som du kanskje ser, og dermed ikke hatt så stor matlyst), da kan det ikke kalles en «vanlig foodbaby». Da ville jeg heller kaldt det en intoleransebaby(?). Jeg hadde ikke særlig smerter, bare ekstremt oppblåst, og en skjønner at det ikke er veldig behagelig å gå rundt sånn. (Den som vet hva jeg mener… den skjønner!!). Jeg ble også slimete i halsen, også kom jeg på dagen etterpå at dette var første dagen på leeeenge at jeg faktsik måtte legge meg å sove en times tid på sofane midt på dagen. Det gjorde jeg ofte før, men nå er det veldig sjelden at jeg har behov for det.

Anyways.. jeg fikk bekreftet; jeg tåler visst fortsatt ikke melk. Jaja, det går helt fint. Har blitt vant til det og finner gode alternativer. Kanskje en dag! Spiser jeg litt sjokolade eller noe mat med bare litt melk i så blir jeg ikke sånn altså, så liiiiiitt av og til går bra, men er veldig forsiktig med det sånn til vanlig.

Og som jeg skrev i forrige innlegg da jeg testet egg:

SÅNN HAR JEG ALTSÅ GÅTT FRA: 

– å ikke skjønne hvorfor jeg nesten hver dag måtte ta en middagslur midt på dagen, våkne opp på morgenen med opplåst mage, spytte slimklumper pga. slim i halsen, og bli forkjølet flere ganger i året – som hang i i flere uker, gjerne måneder…

– til å kutte helt ut alt jeg ikke tålte, og følte meg så mye bedre bare på 2-3 uker! (men da med en veldig streng diett noen måneder som jeg ikke kunne tenke meg å leve med resten av livet)

– til å nå være klar over hvilke matvarer jeg må være forsiktig med, og klarer å teste ut og kjenne på kroppen hva som funker og ikke funker (og evt. ta den kjipe smellen om jeg ikke klarer å holde fingrene av fatet en sjelden gang (les sjokolade). Og hvordan jeg kan lage maten slik at kroppen takler det bedre.

Les de forrige innleggene om vil vite mer om dette. Se også om ernæringsterapi øverst i menyen.

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha 


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *