GENSERNE JEG HAR STRIKKET

Juhuuu og velkommen til en veldig random bloggpost.. dagens oppskrift er nemliiiiiig;

oppskrift på mine STRIKKEGENSERE! 

What? Lol. JO men helt serr. Cause we girls.. vi er visst ikke bare interessert kosthold og sånt, vi er visst interesserte i strikking også (eller kanskje bare noen få da men..) Jeg har i alle fall (overraskende nok) fått flere ønsker om å vise de genserene jeg hadde stikket. Vell, jeg kan ikke akkurat love noe wow faktor, siden jeg fortsatt føler meg ganske ny på dette. Og jeg kan ikke «strikkespråket» særlig, eller kan forklare nøye hva jeg har gjort, for det vet jeg nesten ikke selv, og det meste er selvkomponert.

Det var svigermor som fikk meg hekta på strikking for litt over ett år siden, og siden da har jeg (med god hjelp) strikket tre gensere, og er i gang med den fjerde. Men det går ikke så fort da… mest i perioder.

Og ja… dette var det beste jeg helt spontant fikk til med selvutløser i mitt superstudio (rommet mitt..). Hadde liksom lyst til å ta noen fine bilder ute, men Lucaaa come back!

Nr 1

Dette var den aller aller første jeg strikket! Tenke seg til. Skikkelig stor kosegenser <3 Jeg fant oppskrift i et strikkehefte, kjøpte garnet som stod og la opp etter oppskrift. Det skulle være oversized, men den ble jo meeeeegastor!! Så måtte rekke opp når jeg var nesten halvveis. #denfølelsen! Kjørte da bare på feelingen.. bolen først, så armene og sydde sammen etterpå.

Nr 2

Denne er inspirert av Camilla Phil sin versjon av Line Langmo sin genser, bare at jeg strikket kun i hvit. Originaloppskriften finner du altså HER, men jeg gjorde som Camilla Phil og lagde den litt mindre. Se hennes HER.

Nr 3 

Yo warrup? Haha. Oppskrift komponert av svigermor. Kanskje min favoritt so far. Strikket med dropsgarn. (Supertips: det er 35% salg på dropsgarn i hele mai! Jeg skal hamstre). Begynte med armene, så bolen, også strikket det sammen med raglanfelling (fikk hjelp til det, og allerede glemt hvordan det var..). Stripene er strikket med to runder mellomrom.

Også startet jeg på en ny en nå da, også i dropsgarn og litt samme stil som den siste. Det skal også være raglanfelling. Den blir lysegrå med striper i forskjellige blåfarger + muligens litt rosa. Da tar jeg 5-6 runder mellom hver stripe (skulle være fem, men jeg er tydeligvis ikke så god til å telle. Aldri vært noe perfeksjonist heller…), og det skal være striper oppover hele genseren. Tror den blir veeldig fin =D

Yarra. Det var litt god gammeldags strikkeinspo. Kanskje blir det litt kulere bilder neste gang. Eller kanskje blir det ikke noe neste gang… heh.

Ellers kan dere se alle bildene fra shooten jeg gjorde for Raumaull HER. Der er det både ordentlige bilder og oppskrifter. Veldig mange ventet på oppskrift på den  rosa, hvite og grå. Jeg tenkte egentlig å strikke den selv, men så ble det så jeg begynte på den grå i stedet. 

Det skikkelig sommer her i dag! Første utemiddag og bikinisolings på plattingen. Diiiigg. Skal ta meg en løpetur i skogen straks, måtte bare inn å avkjøle meg litt og hente krefter. Har jobbet i kombuchaproduksjonen både i går og i dag, så får nyte kvelden skikkelig for å hente inn motivasjon til en ny uke allerede.

God søndagskveld til deg <3

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha  

4 kommentarer

 1. Marit Mortensen

  Woho så flink du er Maren 😀 😀

  1. Maren Aasen

   Øvelse gjør mester i alle fall 🙂

 2. Henriette

  Så fine gensere! Har du oppskrift på nr 1? 😀

  1. Maren Aasen

   Takk 😀 Nei dessverre, er ikke så god på å følge oppskrifter.. hehe. Jeg prøvde på den første, men den ble aaaalt for stor, så måtte rekke opp og bare stikke for frihånd. Husker ikke nå hvordan det gikk for seg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *