HVA ANNET ENN BRØD KAN MAN SPISE TIL FROKOST DA?

God morgen solstråler! Her skinner sola og det ER så deilig! La det være sommer for alltid! Men Luca og jeg hadde problemer med å sove i natt, og skylder på både varmen og fullmånen. Flere som får ekstra energi når det er fullmåne eller?

I går hadde vi forresten vårt første styremøte i Surf Kombucha AS. Stor stas! Nå er det det rea deal liksom. Veldig deilig å være flere sammen om avgjørelser og oppgaver. Og Luca… jo han har vært på middag hos Kronprinsen på Skaugum, av alle ting… Han får det til han. Ikke for å være helt Se&Hør altså, men når man er over gjennomsnittet opptatt av mat, så ble jo mitt første spørsmål; HVA fikk de servert hos selveste Kronprinsen? Og det var intet mindre enn pizza og brownie! Hhehe.. tenke seg til.

Men over til dagens tema, nemlig frokost, og et spørsmål jeg får ofte; men HVA kan jeg spise om jeg ikke skal spise brød da? Ikke at det er noe galt med å spise brød til frokost altså (!!) om man trives med det. Jeg for min del, gjør IKKE det. Det hender jo, særlig når jeg har nystekt surdeigsbrød… det MÅ jo bare nytes. Men brød til frokost,  eller karbs generelt… nei da vil jeg som regel bare gå å legge meg igjen Zzzzz. Det er oppskriften på en lite produktiv morgen med lite energi for min del, mens andre trives så klart best med for eksempel brød eller havregrøt til frokost, og da er jo det helt topp for de.

Men om man av ulike årsaker ikke kan, skal eller vil spise brød, er det visst mange som har vanskelig for å se andre muligheter. Og derfor har jeg prøvd å samle sammen noe inspo til dere her..


PANNEKAKER / VAFLER
(glutenfrie og melkefrie + en eggefri)
Jeg spiser ikke så ofte dette til frokost, heller kveld, bare fordi det er da det frister mest. Men funker jo fint som frokost også, og da er varianter som dette mine favoritter..

Oppskrift på superpannekaker (min favoritt), kikertpannekaker, vafler og surdeigspannekaker 

GRØT
Som sagt, ikke veldig fan av havregrøt til frokost Zzz, heller på kvelden. Men om jeg har det likevel, så passer jeg på å pimpe den opp med godt med fett; kokosmelk eller mandelmelk og smør. Eggeplomme er det også mange som bruker i. Mens mandelgrøt kan jeg godt spise til frokost.

Oppskrift på mandelgrøt 

SMOOTHIES
Her må jeg ha godt med fett i for at jeg ikke skal bli sulten med en gang igjen; eggeplomme, kokosmelk, mandelmelk, kokosolje, avokado… også så klart masse bær og gjerne noe grønt.

Oppskrift på grønn smoothie og bærsmoothie 

PUDDING / YOGHURT 
Chiapudding er en sånn greie jeg får lyst på i perioder. Ellers er jo yoghurt (evt. hjemmelaget kokosyoghurt for de som ikke tåler melk) med müsli og bær veldig lettvint.

Oppskrift på chiapudding og müsli 


Også til min favoritt som jeg merker at kroppen trives aller best med, som holder meg mett lengst og som gir meg mest energi:

TAPAS
…om man kan kalle det det.. uansett når på dagen det måtte være, også til frokost. Å bare fylle tallerkenen med diverse godsaker som frister. Eggerøre med tilbehør er en favoritt om dagen. Bacon slår jo heller aldri feil.

I could go on foreveeeer. Så lenge man gir slipp på tanken om at brød er det eneste som finnes til frokost, så er det jo et hav av muligheter. Og at alt annet enn brødskive høres vanskelig og tidkrevende ut… det er nok bare en vanesak som vil være litt tiltak i starten, men så gå av seg selv etter hvert. Åh nå ble jeg sulten, så tror jaggu det blir en god gammeldags egg og bacon i dag gitt.

GOD HELG! Og om du skal på Straumens dag i morgen, så stikk innom oss på stand for litt deilig, frisk Surf Kombucha da!

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha  

1 kommentar

  1. […] et innlegg om tips til hva man kan ha til frokost annet enn brød tidligere, så sjekk det ut HER! Der finner du også linker til oppskriftene til mye av det som står nevnt nedenfor! Kommer […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *