FARGERIK OG SOMMERLIG BÆRSMOOTHIE // COLORFUL BERRIE SMOOTHIE

Seee fargene daa! En regnfull mandag krevde en ekstra fargerik smoothie! Det er i grunn ikke noe annet i enn jeg vanligvis pleier å ha i, men det ble bare så fargerikt og fint, og ikke minst smakte det sykt digg, så det fortjente jo et eget blogginnlegg. Den trengte ikke noe topping (…jeg hadde ikke noe heller), så da ble det heller noen søte stemor som pynt. Just for the photo.


Siden jeg alltid tar sånt på slump liker jeg egentlig ikke å skrive eksakt oppskrift med mengde i tilfelle det ikke stemmer liksom.. hehe. Men smak til!!! Ok? Start med lite kokosmelk og masse bær for å få den skikkelig tykk, og heller spe på med mer væske etter hvert. Jeg liker den i alle fall skikkelig tykk, men da trenger du så klart en ganske sterk blender. Jeg bruker foodprosessoren, da blir bærsmoothie best. Skikkelig sånn sorbet. Også kan du så klart droppe supermatpulveret om du ikke har det. Men jeg digger smaken av maca! Sånn cirka oppskrift til to porsjoner:


FARGERIK BÆRSMOOTHIE / COLORFUL BERRIE SMOOTHIE 

2 dl tykk kokosmelk / 2 dl coconutmilk
4-5 never frosne skogsbær (eller andre bær) / 4-5 handfull berries 
5-6 klumper frossen spinat (evt. et par never fersk) / 5-6 cubes frozen spinach (or a few handfull fresh) 
1-2 dl knuste linfrø* / 1-2 dl crushed linseeds 
1 eggeplomme / 1 egg yolk 
1-2 ss sukkerfri peanøttsmør / 1-2 sugar free peanut butter 
1 scoop vaniljeprotein (min melkefrie favoritt her. Rabattkode: 219622 ) / 1 scoop vanilla protein 
2 ts chlorella
1-2 ss macapulver / 1-2 tbsp maca powder 

Mos alle ingrediensene til en tykk masse med en blender. Juster konsistensen med mer væske om det trengs.

*Linfrøene bør knuses selv og brukes men en gang. Når du knuser linfrøene blir fettet mer tilgjengelig, og det har også lettere for å harskne og bli ødelagt i kontakt med luft. Det er altså ferskvare, så de du får kjøpt ferdig knust på butikken er ikke å anbefale. Jeg knuser de med en elektrisk kaffekvern.

Mmmhm. Denne, i tillegg til kaldbrygget kaffe fra naboen, Øver-Bakken Kaffebrenneri…. Meeget bra start på dagen og uka, tross været.

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha  

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *