LØVETANN ISLATTE – EN KOFFEINFRI, DIGG SOMMERDRIKK

Jeg har så hekta på denne om dagen! Kald DandyBlend latte!

…eeeh hæ? I know… let me explain!


Jeg prøvde DandyBlend for et års tid siden da jeg ville ha et alternativ til kaffe, sånn innimellom. Jeg syntes da det var sånn ok på smak, kanskje litt rart, men posen ble da tom den. For ikke så lenge siden bestilte jeg en ny ladning, og nå var det plutselig skikkelig digg, særlig blandet med kald mandelmelk! Den kan blandes med varmt vann også, som vanlig te, men dette ble helt klart en ny favoritt. Det smaker en blanding mellom iskaffe og sjokolademelk, bare at jeg ikke har noe som helst søtt i den. Det er jo gjerne sånn at man trenger litt tid på å venne seg til nye smaker, og nå er jeg hekta.

Luca synes det var sånn ok først han også, men har er veldig opptatt av om det han drikker og spiser er bra for han eller ikke. «Er det bra for meg da?» spør han alltid litt sånn skeptisk. Haha. Han ER sånn altså, han har ikke BLITT sånn på grunn av meg, lover. Så når jeg spurte tidligere denne uka om jeg skulle lage et glass til han også, så fikk jeg til svar; «Men er det bra for meg da? Come on, selg det inn nå!» Okeei, fare enough, for det har faktisk noe helsefordeler også, ellers hadde jeg vell ikke giddet å drikke det sånn til hverdags…


DandyBlend er pulver laget av roten av løvetann og sikori, i tillegg til bygg og rug (men inneholder ikke gluten), og du blander det ut i varmt eller kaldt vann eller melk og drikker det som te, kaffe eller iskaffe, uten at det inneholder noe kaffe eller koffein.


Løvetann, et ugress med medisinske egenskaper 

Roten av løvetann er et av de mest effektive avgiftende midlene i urtemedisinen. Både løvetann og sikori  inneholder også bitre stoffer som stimulerer den første fasen av fordøyelsen ved å fremme appetitten og øke utskillingen av magesyre og andre fordøyelsesvæsker. De er både vanndrivende, og styrker lever, galle, mage og tarm. Både løvetann og sikori er altså kjent å ha mange positive effekter på kroppen.

Rett og slett et supert alternativ til kaffen, for eksempel om man ikke tåler så godt kaffe, er gravid eller trenger noe å bytte ut kaffen med på kvelden.

LØVETANN ISLATTE
2-3 dl kald melk (jeg bruker mandelmelk)
2 ss DandyBlend

Miks i blender, hell i et stort glass og nyt. Du kan også ha i isbiter og noe søtning, for eksempel stevia om du vil, men jeg liker den best akkurat som den er.

Du kan kjøpe DandyBlend HER. Rabattkode: RGC867

Jeg må faktisk gå å lage meg en sånn med en gang. Også er det sol, så tror jeg skal prøve meg på en liten løpetur. Krysser alt jeg har for at kneet spiller på lag igjen snart, har så lyst til å løpeeeee!

God helg da!

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha 

Kilder
http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/tara_off.htm
http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/cich_int.htm

1 kommentar

  1. […] DandyBlend – også alternativ til kaffe, men er ikke oppkvikkende sånn som yerba mate. Skrevet om før HER. […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *