RISOTTO MED SCAMPI

Det er sjelden jeg spiser en så karbohydratloaded middag som denne.. jeg blir så trøtt og slapp etterpå, og ikke minst sulten med een gang! Men jeg har hatt lyst på risotto med scampi sååå lenge nå, så i dag var det på tide, og det var helt klart verdt det. Jeg kokte risottoen i kyllingkraft, så da ble den jo tross alt ganske så næringsrik da i alle fall.

Det stod oppskrift bakpå rispakken, så det enkleste er vell bare å følge den som kommer med. Men her er uansett hvordan jeg gjorde det..

RISOTTO MED SCAMPI
(4 porsjoner)

350g risottoris
1 liter kraft / buljong
1 løk
4 fedd hvitløk
Smør / olivenolje
En dusk fersk koriander
Havsalt
60 g revet parmesan (denne droppet jeg, men kan tenke meg det er digg!)
Scampi (ca 400g)

  1. Stek løk og hvitløk i smør eller olivenolje i stekepanna litt først til løken er mør
  2. Tilsett 1 liter kraft + evt. litt salt (eller buljong om du ikke har kraft). Jeg hadde alt i en stor kjele.
  3. Kok opp og la det småputre i 15-20 minutter til risen er myk, men med fast konsistens. Jeg brukte wonderbaggen (fra naturligliv.no), så jeg gav bare et kjapt oppkok og satte kjelen ned i baggen mens jeg gjorde klart resten.
  4. Stek scampi et par minutter i smør og hvitløk.
  5. Bland inn i risen: scampien, hakket fersk koriander, parmesan, en smørklatt, og server!

Jeg stekte også brekkbønner som tilbehør, men bruk gjerne enda mere grønnsaker! Ble visst litt lite grønt i dag. Men goooodt ble det!

God mandag til deg <3

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *