SOMMER OG BAKKEINTERVALLER

Altså YES yes YES! Yes til at det eeendelig er skikkelig sommer i Trøndelag! Hærremiiiin som vi har ventet på det. Steiksol, over 20 grader og årets første bad. Ahhh.

Og YES til at jeg endelig kan løpe litt igjen. Det kjennes ut som kneet er på bedringens vei, heldigvis. Det er helt klart ikke bra enda, men det går i alle fall fremover. Bakkeintervaller fungerer best, så det har blitt et par økter med det i det siste.

I går skulle jeg bare ta noen bakkeintervaller, også en «ny» vei hjem… den var visst litt lengre enn jeg trodde, så endte opp med 11km. Det var jo ikke helt planlagt, og kanskje ikke det beste for kneet, men det gikk overraskende bra så lenge jeg tok det litt rolig innimellom når jeg kjente at det begynte å bli vondt, også gikk i de verste nedoverbakkene. Må nok holde igjen ei stund enda, men kjennes ut som, og håper på at kroppen sakte men sikkert tilpasser seg ny løpsteknikk og alle de greiene der.

Ganske fine omgivelser å løpe i om dagen.

Ofte finner man seg jo en passe lang bakke, løper opp, løper helt ned igjen, og fortsetter opp og ned sånn. Men til en forandring er det ganske digg å heller finne en lengre bakke,  holde kursen oppover hele tiden, og bare ta en liten pause i bakken… sånn som det her:

INTERVALLER I LANG BAKKE 

Finn deg en laaang bakke (evt. et lite fjell)
Spring så fort du klarer oppover i ca 1 minutt
Ta så en aktiv pause der du går eller jogger rolig nedover igjen i ca 30 sek 
Gjent dette oppover hele bakken så langt du kommer eller orker

I går brukte jeg 10 drag før jeg var helt oppe på toppen. En ganske lang bakke der altså. Så da har du helgetrimmen klar. Er jo helt perf å gjøre ute i sola. Luca og jeg jobber i helga. Kombuchaen brygger seg ikke selv vetu, og kan jo melde om at det vi lager går aaalt for fort ut igjen. Det er jo litt panikk, men mest luksusproblem. Og bortsett fra det, skal vi nyyyte sola. God hælj!

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha 

1 kommentar

  1. […] kjapp og effektiv ute-intervalløkt HER, som er en klar favoritt i […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *