SPRØ SØTPOTETCHIPS

Søtpotet-chips, DET er snacks det! Du har kanskje smakt de rotfruktchipsene man kan kjøpe på butikken? Med søtpotet, potet, rødbeter osv. Mmm… men du kan også lett lage det selv, uten å fritere, og jeg synes de er best om man lager de syltynne så de blir sprø. Jeg smakte det første gang hos svigermor i Portugal, såå tynne og sprø. I går testet vi hva som funket best, med eller uten olje. Jeg hadde for meg at de ble sprøere om man ikke brukte olje. De ble kanskje litt sprøere, men det var litt delte meninger om hva som smakte best. Litt olje funker i alle fall, men ikke ta for mye, for da blir de bare myke og ikke så sprø.

SØTPOTETCHIPS

1 stor søtpotet
Litt olivenolje
Havsalt

  1. Skjær tynne skiver av søtpoteten med en ostehøvvel og legg de utover på et stekeprett med bakepapir. Prøv å spre de mest mulig.
  2. Ha over litt olivenolje (eller prøv uten om du vil) og godt med havsalt. Stek på varmluft 180 grader (eller 200 grader uten varmluft) i ca 15-20 minutter, til kantene begynner å bli brune. Følg godt med på slutten, for plutselig blir de brente.
  3. La de avkjøle seg litt før de spises, da blir de sprøere.

Siden de bør ligge litt spredt får en ikke til å lage så mye av gangen, men det går ganske fort å steke, så en kan jo lage flere brett samtidig om man har varmluft, eller i flere runder om man vi ha mer. Dette er jo skikkelig digg snacks akkurat som det er, eller eksklusiv tilbehør til middagen. Vi hadde det til hvit fisk som dere skal få se i morgen 🙂

Nomnom. Nyt søndagen (og forhåpentligvis sola) så lenge <3

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *