TORSK MED EGGSMØR OG SØTPOTETCHIPS

Hvor lekkert ser ikke dette ut da? Og det beste, det er kjempelett å lage! Og du trenger faktisk kun fire, jeg gjentar, FIRE ingredienser (pluss krydder da..). Vi har vært ute å fisket i helga og fått mage fine torsk og makrell. I dag har vi spist grillet makrell, naaam, absolutt en av mine fiskefavoritter! Men denne torsken var det Luca som dro opp. Vi kokte og spiste den med en gang vi kom hjem, da den er best. Og når jeg tenker på fersk, nyfisket torsk, da tenker jeg også med en gang på en annen favoritt som tilbehør, helt siden barndommen, nemlig eggsmør. Og søtpotetchipsen… de får en ganske så alminnelig middag til å se litt mer eksklusiv ut vil jeg si. Enig?


KOKT TORSK MEG EGGSMØR OG SØTPOTETCHIPS 

Du trenger:

Torsk (gjerne hele fisken, altså ikke fillet)
200g meierismør
4 egg
1 stor søtpotet
Havsalt /krydder

Kokt torsk 
1. Ta den hele fisken og skjær den rett over i mindre biter, som biffbiter, med skinn og bein og hele pakka. (Bruk makt, og en bra kniv).
2. Kok opp vann med en god del salt (fisken trekker ikke til seg så mye av saltet når den ligger i vannet så kort tid, så ikke vær redd for å ha i for mye). Når det har kokt opp, senk temperaturen sånn at det ikke bobler lengre, og legg i fiskebitene. La de ligge å trekke i noen minutter (ca. 15 min). Pirk i fisken med en gaffel for å se om den er ferdig. Når fisken lett slipper taket fra beinet er den klar.

Eggsmør
1. Smelt smøret i en kjele
2. Kok eggene, hardkokte
3. Del opp eggene i små biter og bland de inn i det smeltede smøret
4. Tilsett noe krydder (jeg brukte en blanding av tørket persille, parika og purre)

Søtpotetchips
De finner du HER

Server fisken med eggsmøret på, og potetchipsen ved siden av. Eggmøret er også digg på vanlig kokt potet om du heller vil ha det. Bon appetit.

Og om du ikke har tenkt deg ut å fiske i nærmeste fremtid… kjøp hel fisk i fiskedisken da vell! Funker like bra som fillet skal jeg si deg 🙂

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *