IMPONER GJESTENE MED BLÅ POTET

Det ble visst en ufrivillig bloggpause, både på grunn av litt tekniske problemer, men også som du kanskje ser; jeg har fått NY BLOGG! Flinke gutter har stått på det siste døgnet, og nå har jeg er herved blitt en del av United Influencers-familien! And it feels good! Men, det er ikke bare det skjønner dere, det er noe mer, men det jeg må bare vente liitt til før jeg avslører…

Jaja whatever, gi meg no mat, si! Starter med denne fargeklatten, nemlig blå potet! Hvor stilig er ikke den? Den fungerer på akkurat samme måte som en vanlig potet, bare at den er mye kulere å servere (og litt dyrere). Altså perfekt å imponere gjester med. Det blir nemlig fort en snakkis rundt bordet, og da er det jo alltids gøy å kunne briefe med litt fakta i tillegg; nemlig at blåfargen kommer fra fargestoffet antocyanin som er en kraftig antioksidant, det samme som finnes i blå druer og blåbær.

Jeg stekte de i ovnen sammen med litt andre grønnsaker. Vi fikk så kule gulerøtter fra andelslandbruket vi er med på, oransje og lilla, så de passet jo perfekt sammen med potetene. Snakk om fargerikt, enkelt og eksklusivt tilbehør.

OVNSBAKT BLÅPOTET
– Vask potetene godt, skjær de i båter og legg de utover på et stekebrett med papir
– Hell over litt olivenolje og krydre med havsalt, pepper og evt. annet krydder
– Stek på 180-200 grader til potetene er myke

Noen som har testet disse før? Jeg vet i hvert fall hvem som skal prøve disse både kokt og most… me!

2 kommentarer

  1. Ååå, husker jeg syns det var så gøy å komme til farmor og farfar og få blå potet da jeg var liten! Har faktisk ikke sett det siden det. Ser digg ut! Alltid godt å bake grønnsaker i ovnen 😀 Grattis med ny blogg og UI!

    1. Maren Aasen

      Så gøy at de pleide å ha det! =D Siden den er litt dyrere er den visst ikke å finne i alle butikker. Tenk deg blå potetmos da! 😉
      Thanx <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *