RÅ LAKRISKULER

En ting jeg ikke kunne levd uten er;  l a k r i s !

Har dere smakt de raw-barene med lakris fra Getraw? Å hæ-re-gud. Hvis jeg skal kjøpe noe litt sånn sunt snacks on-the-go så er de en favoritt. Kan jo melde om at de har fått de i kiosken på Værnes, 3 for 2, så jeg tar alltid tre til reisen! Prøver å spare og ikke spise alle på en gang (er jo tross alt mye sukker fra dadler, og man kan få litt vondt i magen) men skal innrømme at det er litt vanskelig.

Det fine er at det er kjempeenkelt å lage lignende selv! Jeg lagde i går, og må si de ble veldig lik. Det du trenger som må kjøpes på helsekost eller annen litt spesialbutikk er lakrispulveret. Jeg kjøpte denne fra Lakrids, på Life. Dette er rå-lakrispulver. Det finnes også noen som heter lakrisrotpulver, men det synes jeg ikke blir like godt, heller litt kvalmende.

Lakris er faktisk et av de hyppigst benyttede legemidler i tradisjonell kinesisk medisin. I sin naturlige rene form styrker det binyrene, er betennelsesdempende, immunstyrkende og fordøyelsesfremmende. (Personer med høyt blodtrykk eller som har alvorlige lever- og nyresykdommer bør være litt forsiktig. Kan også være mild avførende ved større mengder).

RÅ LAKRISKULER

1,5 dl cashewnøtter
2 dl myke dadler uten stein (ca 15 stk)
2 ss rå-lakrispulver
En klype havsalt

– Bland alt med en sterk blender (jeg brukte foodprosessor) til det blir en fin og klebrig masse.
– Trill kuler, spis med en gang eller sett de litt i kjøleskapet først

Jeg rullet også noen i lakrisrotpulver (altså ikke det samme som rå-lakrispulver) til slutt, mest for syns skyld. Synes som sagt smaken av det er litt kvalmende, men bare litt som pynt går bra. Det ser jo mer eksklusivt ut da hvis det skal serveres.

Disse og et glass rødvin i kveld… eeeh ja. God helg da!

4 kommentarer

 1. Vil du anbefale folk med kronisk nyresykdom å holde seg unna lakris sånn generelt? 🙂

  1. Maren Aasen

   Ikke nødvendigvis holde seg unna helt, men være litt forsiktig med mengde. Gjerne hør med fastlegen i forhold til den spesifikke sykdommen det gjelder for å være sikker 🙂

 2. Mariell

  Hei. Kan disse fryses?:)

  1. Maren Aasen

   Jepp 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *