KOKOS-ROSENKÅL MED BACON

Da Luca og jeg var i California tidligere i år skulle vi ut å spise. Jeg var bare litt sulten, så jeg bestilte «brussles sprouts with bacon» som det stod på menyen. Jeg skjønte ikke heelt hva jeg hadde bestilt, eller.. jeg tenkte kanskje det skulle være noe mer, ikke bare rosenåk liksom? Har ikke akkurat bestilt det på noe restaurant før. «En skål med rosenkål, takk»…

…Men det var faktisk akkurat det jeg fikk servert; en skål med stekt rosenkål og bacon. Og det var SÅ overraskende godt, så jeg har laget det mange ganger her hjemme i ettertid. Det er jo veldig fint tilbehør til middagen, men jeg har faktisk spist det mest som lunsj, akkurat sånn; en skål med rosenkål stekt i kokosolje, toppet med sprøstekt bacon. Og ja, det er faktisk mye bedre og mer spennende enn det høres ut som altså. Prøv!


KOKOS-ROSENKÅL MED BACON
1 skål

Ca 150 g rosenkål*
Et par skiver bacon
1 stor ss kokosolje
En klype havsalt

– Stek rosenkålen i kokosolje og havsalt, også ha det over i en skål
– Skjær bacon i små biter og stek de sprøe, og strø det over rosenkålern

Perfekt som tilbehør til middagen, eller bare rett og slett som lunsj!

*Du kan bruke både fersk og fryst rosenkål, men jeg synes i grunn de blir best når jeg bruker fryste og har de rett i stekepanna. Det tar litt lengre tid å få de gjennomvarm, men de blir litt mer crunchy.

Blir nok dagens lunsj dette gitt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *