SUNN MAT PÅ REISEN

Mange synes sunn mat på reise kan være litt utfordrende. Jeg er nå på vei til Portugal og har måttet slå i hjel noen timer på Gardermoen, så har gått litt rundt å sett hva de har. Jeg må si det er masse bra mat her altså, mange nye steder! Så her er ikke utvalget noe problem, men det er jo helt klart veldig dyrt. Er man på mindre flyplasser er det gjerne dårligere utvalg, og er flyturen og reisen generelt lang er det fint å ha med seg en god matpakke.

På grunn av sen pakking og tidlig avreise ble det bare 4 timer søvn på meg i natt. Da får man gjerne litt sånn hangover-følelse, sant? Lite og dårlig søvn er stor påkjenning for kroppen, og det forstyrrer blodsukker og hormoner. Det er også derfor vi ofte craver søtt, salt og «søppelmat» dagen derpå, eller på reise om man har sovet dårlig. Da er det ekstra lurt å ha med skikkelig mat så man ikke begynner en lang reise og ferie med bare småsnacksing, søtsaker og mat som får oss til å føle oss oppblåst og «ekkel». Reisen i seg selv kan jo være litt stressende, så litt ”stressmage” er vell ikke uvanlig for mange. Da gjelder det å gjøre det beste ut av situasjonen og være forberedt.


Jeg startet morgenen på Joe And the Juice. Jeg er egentlig ikke så glad i å starte dagen med juice, det blir rett og slett for mye sukker. Men siden jeg var litt ”søvn-hangover-kvlam” var det det som fristet. Jeg valgte da en med avokado, brokkoli, spinat, ingefær og eple, altså mest grønnsaker + avokado som metter. Også en kaffe da så klart.

I går lagde jeg klart en matpakke, middagsrester (takk mamma); fisk og saltat med dressing toppet med cashewnøtter og gresskarkjerner. Ellers er en stor salat med masse digg i alltid en favoritt å ha med! Jeg tok også med meg en favoritt-te hjemmefra, så spurte jeg bare på en kafé om en kopp varmt vann. Gratis! 😉Så er det jo alltids gøy å se om man finner noe spennende. Jeg eelsker jo de raw-lakrisbarene fra GetRaw, men jeg fant ikke de denne gangen. Men jeg fant en kull-shot! Altså en grønnsaksshot med aktivt kull i. Aktivt kull bruker jeg av og til å pusse tennene med da det fjerner stoffer som missfarger tennene, og de fungerer som naturlig tannbleking.

Aktivt kull i drikke fungerer på samme måte; det binder giftstoffer så de ikke går ut i blodet, men blir med avføringen ut. Passer jo bra på reise! Og smaken? Den smakte bare sterk ingefærshot.

Så mine råd for sunn og billig mat på reisen er altså:
– Ta med en skikkelig matpakke med bra mat; salat, grønnsaker, fisk, kjøtt, kylling, dressing, nøtter, frø osv. Rent og næringsrikt.
– Ta med te/kaffe
– Ta med en vannflaske som du kan fylle vann på underveis
– Ta med eller kjøp noe sunnere snacks, som rå-barer, nøtter, frukt og mørk sjokolade. (Her kan du lage dine egne lakriskuler. Skulle tatt med noen sånne)

Du vil helt klart føle deg SÅ mye bedre når du kommer frem, og får en bra start på turen J

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *