BIPOLLEN – NATURENS GULL

Bipollen er blomsterpollen som fester seg til bienes ben når de lander på blomsten for å samle nektar, også er mat for de unge biene. Bipollen brukes også som supermat på grunn av sitt næringsrike innhold.

Bipollen inneholder mange gode plantenæringsstoffer og har et bredt spekter av vitaminer, mineraler, aminosyrer og enzymer. Det inneholder faktisk nesten alle næringsstoffene kroppen trenger, og er spesielt rik på b-vitaminer og har alle essensielle aminosyrene kroppen trenger.

Mange har positive effekter av bipollen og annen supermat, som økt energi, bedre innumforsvar, finere hud osv. To be honest, jeg merker aldri noe spesielt av noe som helst supermat, men bruker diverse   innimellom for å sprite opp for eksempel en smoothie eller hjemmelaget sunnere snacks. Det var Luca som introduserte meg for bipollen, så har brukt det jevnt de siste årene. Synes det er best på smoothie for ekstra næring, også blir det jo så fargerikt og fint, eller i hjemmelaget konfekt da det har en søt smak.. eller bare en liten håndfull rett i munnen.

Om man har pollenallergi bør man være forsiktig da det kan utløse en rekasjon. Men om man starter veldig forsiktig, bare med et par korn og øker gradvis kan det faktisk virke forebyggende å gi mindre symptomer i pollensesongen. (Note to next year der altså). Nå har ikke jeg pollenallergi da, så kan ikke skrive under på at det funker, men kjenner flere som har prøvd og sier det hjelper.

Bipollen kan kjøpes på nett eller i helsekost, men jeg hamstrer alltid i Portugal for det er de over alt, også det er mye billigere.

Bruker du bipollen? I såfall til hva? 🙂

4 kommentarer

 1. Hei,bløtlegger du bipollen før du spiser den?

  1. Maren Aasen

   Nei 🙂

 2. Linn praderes

  Hei! Jeg kom akkurat over artikkelen din…Jeg bor i Lisboa, og lurte på hvor du helst handler bipollen i Portugal? hilsen Linn 🙂

  1. Maren Aasen

   Som regel på et marked 🙂 Men de har nok i helsekostbutikker også!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *