DIGG KYLLINGSALAT

Jeg sir ofte ”en stor, digg salat” (ref. innlegget om sunn mat på reise da jeg anbefalte å ha med det som matpakke). En salat kan være så mye, og en salat med bare noen salatblader, agurk, tomat og mais er jo en salat, men ikke akkurat en veldig næringsrik en. Så med en ”stor salat med mye digg i” mener jeg nettopp det, en med mye mat i. Denne kyllingsalaten er et eksempel på det, og i denne hadde jeg:

DIGG KYLLINGSALAT 

Biter av kyllingfillet stekt i smør og krydder
Salatmix med rucola
Gulrøtter
Paprika
Avokado
Ristede gresskarkjerner
Dressing av olivenolje og eplecidereddik

– Skjær kyllingfillet i biter og stek i smør og krydre med f.eks. paprikakrydder
– Kjær opp/rasp grønnsaker
– Rist gresskarkjerner i en tørr stekepanne til de er gyldenbrune
– Bland alt i en bolle
– Hell over litt olivenolje, splecidereddik og evt. havsalt

Her har du proteiner fra kylling, fett fra avokado, smør og dressing som metter, og karbs og fiber fra salat og grønnsaker. Og med det har du en næringsrik, mettende og slettes ikke kjedelig salat. Rett og slett en digg salat.

2 kommentarer

  1. Så digg! Folk som rynker på nesa når man sier at man skal spise salat kan ta seg en bolle, de aner ikke hva de går glipp av 😀 Mine nye favoritter å ha oppi er mango og ovnsbakte poteter i passe biter. Prøvde for litt siden thaisalat med mango på bloggen Greenbonanza.com, sykt god og man kan jo ha oppi kjøtt hvis man ikke er veggis!

    1. Maren Aasen

      Jaa det kan jo varieres i det ueeendeige! Og en kjedelig salat… DET er kjedelig det :p
      Ååh naam mango og potet er knall å ha i ja! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *