KUNSTEN Å GI LITT FAEN

God søndag!

Jeg er hjemme i Trøndelag igjen etter en god ukes ferie i Portugal.  Det kjennes alltid litt tomt og rart å dra fra Luca og alle der nede. Jeg ser ikke Luca før om en måneds tid og det er jo ikke bare lett. Jeg vet det går bra når jeg er tilbake i hverdagen igjen, men den brå overgangen er uansett vond.

Vi har hatt en noen helt magiske dager der som alltid. Jeg filmet litt de siste dagene, så det kommer en videoblogg etter hvert. Målet med den var å gi et innblikk i en uke med surfelivsstilen, blandet med god, sunn mat og sporty hverdag med varierte aktiviteter, akkurat som jeg liker å ha det når jeg er på tur. Men det ble ikke heeelt etter planen denne gangen. Etter en lang sommer uten ferie, mye jobb, lite variasjon i hverdagen, og lange dager før avreise trengte jeg rett og slett å bare coolen helt de første dagene. Vi var også flere sammen på tur denne gangen, så flere å forholde seg til og mere sosialt.

Det ble altså mindre filming, mindre trening, mere kaker, mere vin, mere sangeria til lunch, senere kvelder, senere morgener, slow motion, ikke noe planer, ikke noe stress. Og det var SÅ DEILIG. Trening fristet ikke litt en gang, og vi har uten å overdrive spist kaker og drukket vin    h v e r    e n e s t e    d a g.  Jeg er til vanlig ikke noe kakeperson, men altså, kakene i Portugal… omg.

Men OM vi har kost oss med gode måltider eller!? Hæ-re-gud. Vi har diskutert flere dager i forveien hvor vi skal spise, når og til og med hva vi skal bestille. Alle har vært like lidenskapelig opptatt av det, ikke bare selve maten, men aller viktigst det sosiale og samtalene rundt bordet, og det er noe jeg setter veldig stor pris på. Det er så viktig å bare kunne nyte og kose seg med akkurat det innimellom, og legge bort alle tanker om sunt, usunt, næringsrikt og hele den regla der.

Jeg elsker å lage, kose meg og eksperimentere med sunn mat året rundt, både til ferie og hverdags. Det samme gjelder trening. Men jeg elsker det enda mer når jeg samtidig kan være avslappet til en helg med en skikkelig fest, smågodt, eller en uke med kaker og vin. Og det er viktig å huske at dette er OK! Og det er 110% sunt! UTEN at du trenger å få dårlig samvittighet. Nyt heller øyeblikket og gled deg over motivasjonen til å lage noe sunt neste dag, eller å få ekstra kick på neste treningsøkt.

De som kjenner meg vet at jeg alltid har vært veldig avslappet til akkurat dette, men jeg vet også at mange, særlig jenter, trenger å høre det. Gjerne en gang for mye!

Så kunsten er å er å tenke langsiktig, livet ut… spis sunt, godt, kos deg, eksperimenter og vær nysgjerrig. Vær aktiv jevnlig året rundt. Da er det også god plass til ekstra kos og late dager innimellom. Husk og rett og slett GI LITT FAEN! Livet er for kort til å ikke spise kake på ferie eller smågodt på lørdag om det er det du vil. Eller å velge treningsøkta over et glass vin og en god samtale med venninna.

…og med det må jeg jo innrømme at det nå frister ekstra å komme tilbake til gode vaner med trening og sunn mat igjen. Det er nettopp det som er det fine med det 🙂

Håper dere nyter (kleine?-)søndagen med god samvittighet <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *