OVNSBAK HØSTENS HERLIGHETER

Det er jo så mye deilige grønnsaker nå på høsten, og det som går igjen her i huset er å ovnsbake de. Skylle, skjære i grove biter – trenger ikke skrelle, trenger ikke finhakke – også rett på plata, olje, krydder og inn i ovnen. Gjort på 1-2-3. Sunt, smaker digg, ser fargerikt og fint ut og passer til alt!

Dette kan du altså gjøre med ALLE grønnsaker, så ikke bli usikker på hva som er riktig/galt, funker/funker ikke. Bruk kreativiteten og kjør på. Finner du en grønnsak du aldri har sett før? Kjøp den og prøv. Tenk så heldige vi er som har så mye utvalg, også ender vi kanskje opp med å alltid kjøpe potet, løk, gulrot og brokkoli. Jeg så noen søte små oransje greier på butikken, lurte på hva det var.. «gulbete» stod det. Mmm det tror jeg ikke jeg har testet. Kjøper de. 

Sammen med de andre grønnsakene som kom rett fra åkeren i andelslanbruket, ble det en nydelig blanding. Den gule, fine gulbeten smakte som rødbeter, bare mildere.

Miks med de grønnsakene du vil, men på dagens plate ble det altså:

OVNSSTEKTE GRØNNSAKER

4-5 lilla gulrøtter
1/2 kålrot
1/2 løk
2-3 poteter
4-5 små gulbeter
4-5 store grønnkålblader
Olivenolje
Krydder og havsalt

– Skyll grønnsakene
– Skjær alt i grove skiver/biter. Du trenger verken å skrelle eller finhakke.
– Legg alt bortsett fra grønnkålen på en stekeplate med bakepapir.
– Hell over litt olivenolje og ha på krydder og havsalt. Jeg brukte en blanding av tørket løk, selleriblad, purre, løpstikke, timitan og persille. Bland alt godt med hendene.
– Stek midt i ovnen på ca 180* til grønnsakene begynner å bli myke, ca 15-20 min
– Mot slutten legger du inn grønnkålen (ha på litt olivenolje på den også om det trengs) og stek ca 10 min til, gjerne med varmluft, til grønnkålen er gylden og begynner å bli sprø. Men passe på så kålen ikke blir brent.

En lettvint og god måte å bruke høstens herlige grønnsaker på!
Har du mere grønnkål til overs, kan du jo lage disse sprø, salte grønnkålchips til helga 😉

Haha må bare sitere pappa som i akkurat i dette sekund står å mauler av plata på kjøkkenet og roper til meg på stua (trøndersk): «derre grønnsakern du laga va jævlig god! E det bærre grønnsaker? Ka e det som gir sødmen?» ….jepp… bare grønnsaker. Selvdyrka, økologiske 😉 Jævlig god.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *