LETTVINT SMULDREPAI MED EPLER

Jeg hadde så lyst til å lage noe med de nydelige norske eplene som er nå, men det måtte være noe veldig veldig lettvint. Så da ble det en gjenganger hos meg, smuldrepai med havregryn. Denne typen smuldrepai passer også til andre typer høstlige frukter og bær som blåbær, bringebær, rabarbra og plommer. Og det er selvfølgelig en sunnere variant, så nytes med good samvittighet 🙂


LETTVINT EPLESMULDREPAI

3-4 små epler
100 g havregryn
70 g mandler
50 g romtemperert meierismør
2 ss romtemperert kokosolje (evt. mere smør)
3-4 ss fibersirup (evt. honning eller sukrin gold)
En klype havsalt
Kanel

– Skjær eplene i små biter og legg de utover i en paiform
– Finhakk mandlene og bland de og alle de andre ingrediensene i en bolle
– Bland alt sammen godt med hendene til en klebrig og smuldrete masse
– Strø «deigen» over eplene
– Stek på nederste rille på 180 grader i ca 30 min
– Avkjøl før servering, da blir paitoppingen crunchyy weee

..og du skjønner sikkert hva som kan serveres til? Ja, nettopp ja, vaniljeis eller vaniljesaus mmmm 🙂

Og  G O D   H E L G   da dere <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *