SENNEPSVINAIGRETTE TIL SALATEN

Som jeg skrev forrige uke er det bare fordel å ha dressing med noe fett i på salaten, og gjerne også eddik. Oljen gjør at næringsstoffene i salaten tas bedre opp, og eddiken hjelper fordøyelsen. Denne vinaigretten, eller bare dressing som jeg kaller det, holder seg leenge. Derfor er det er genialt å lage et stort glass når du først er i gang, så har du fiks ferdig dressing i kjøleskapet som gjør en hver kjedelig salat frisk og spennende.

SENNEPSVINAIGRETTE 

3-4 ss eddik – balsamicoeddik eller cherryeddik er godt. Evt. eplesidereddik
1 dl olivenolje
2 klyper salt
1 ts grov sennep
Litt pepper
1-2 ts honning

– Rør salt, pepper, honning og sennep godt ut i eddiken i en liten skål
– Pisk oljen godt inn litt etter litt slik at det blir en jevn emulsjon. Dette er viktig for at det ikke skal skille seg om den blir stående.
– Bland dressingen inn i salaten rett før servering så ikke salaten blir slapp
– Oppbevar i kjøleskapet om det blir noe til overs

Du kan fint skippe sennepen om du ikke vil ha det, og tilsett for eksempel friske urter som estragon eller persille. Du kan også bruke sitron i stedet for eddik.

Nå skal jeg på crossfit weee! Meldt med inn på et senter i dag, og booket meg på time, så nå hjelper det ikke at jeg ble sigen på sofan gitt. Bare å få fart på rævva. Snaaaakkes.

4 kommentarer

 1. Så spennende, denne skal jeg prøve. Hvilken sennep bruker du? Og hvilken eddik bruker du? 🙂

  1. Maren Aasen

   =D Grov sennep, husker ikke merket i farten. Jeg brukte eplesidereddik, men tror balsamico eller cherry er enda bedre! 🙂

 2. Camilla

  Brukte balsamico og dijon – og vispet med en liten elektrisk visp, ble kjempegodt og veeldig tykk og kremete ?! Takk for digg og enkel oppskrift!

  1. Maren Aasen

   Åååh nam så digg! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *