BANANKAKE MED SJOKOLADE OG VALNØTTER

Altså, dette hadde du nok ikke trodd om meg, men jeg er faktisk ikke sååå glad i å lage mat… særlig ikke alene, og særlig ikke å bake. Jeg liker å lage mat sammen med Luca. Han liker veldig godt å lage mat, og ikke minst er han kjempeflink, lucky me 😉 Men når jeg lager mat, så må det være kjapt, enkelt, og jeg slenger som regel bare sammen noe på slump. Oppskrifter… ahhh not my thing. Og det har helt klar vært det «kjipeste» med denne bloggen, at jeg faktisk må skrive ned en oppskrtift! Haha.

Men jeg eelsker jo mat. Og å kose meg med god mat, eksperimentere, prøve og smake, på alt! Det er ikke alltid vellykket, men det gjør ingenting.

I kveld hadde jeg lyst på banankake, det lagde jeg så ofte når jeg var yngre. Den gang var den med hvetemel og sukker, men nå ville jeg lage en litt sunnere variant. Jeg eksperimenterte derfor litt med oppskriften, justere litt her, byttet litt der, og vipps…. misslykket. Baaaaah.

Alright, prøver igjen. Og hvem er det som mest sannsynlig har en BRA oppskrift som er sånn ca akkurat sånn som jeg er ute etter? Ahhh jo, så klart, oppskriftdronninga Linda Stuhaug. Jeg får ikke sagt det nok altså, men hun er helt rå. Ikke rart hun kommer ut med kokebok på nyåret!! SÅ fortjent, and I can´t wait.

Så kveldens forsøk nr 2 ble altså knallbra, med denne oppskriften fra Linda:

BANANKAKE MED SJOKOLADE OG VALNØTTER 
3 modne bananer
3 egg
170 g havremel eller kvernet havregryn
2 ts bakepulver
50 g sukrin gold
1 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
1 dl melk (jeg brukte mandelmelk)
100 g mørk sjokolade
En god neve hakkede valnøtter

– Mos bananene med en gaffel eller stavmikser.
– Tilsett resten av ingrediensene, rør godt til en jevn og klumpfri røre. Jeg brukte stavmikser.
– Rør inn hakkede valnøtter og sjokolade
– Hell røra i en liten brødform (ca. 28x10cm) med bakepapir.
– Stek på 175 grader i ca. 40-50 minutter, eller til bananbrødet er gjennomstekt. Avkjøl.

Spises akkurat som det er, eller med et lag nøttesmør og bananskiver… til en kopp kaffe…. lørdags formiddag… ahhh livet. Når du ikke trodde det kunne bli bedre.

God helg dere <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *