KRAFT – DEN BESTE SUPERMATEN

Jeg, og så mange andre snakker jo så varmt om kraft. Og om du fortsatt ikke heelt har fått med deg hvorfor, så kommer en liten påminnelse her.

HUDEN
For det første; kraft er proppfull av gelatin! Gelatin er delvis nedbrutt kollagen. Kollagen har du sikkert hørt om som en ingrediens i hudpleieprodukter mot rynker og aldring, eller som kosttilskudd mot leddplager. Kollagen er det viktigste proteinet i bindevevet – vevet som holder alle organene sammen, og som finnes over hele kroppen! Etter hvert som vi blir eldre produserer kroppen mindre og mindre kollagen. Å smøre kollagen på huden med rynkekremer… not so effective, dessverre. Men å innta det som tilskudd, eller enda bedre; via kraft, er mye mer effektivt! Så hello strålende, vakker hud, hår og sterke negler!

FORDØYELSEN
Kraft gjør også underverker for tarmen, og tarmen skal vi ikke undervurdere. Den er tross alt «vår andre hjerne», og har noe å si både for hvordan vi har det mentalt, hvordan huden vår ser ut, immunforsvaret, stoffskiftet og mye mer. I tillegg til gelatin inneholder kraft aminosyrer som glutamin, prolin og glycin som reparerer en lekk tarm, og er viktig ved andre fordøyelsessykdommer og plager. Kraft er også positivt for bakteriemiljøet i tarmen.

NÆRINGSRIKT OG BETENNELSESDEMPENDE 
Kraft inneholder også fult av andre gode næringsstoffer i form av proteiner, enzymer, vitaminer, mineraler og godt fett som alle og enhver er bra for hele kroppen. Mineralene i kraft er i former som kroppen lett kan absorbere og utnytte, som kalsium, magnesium, fosfor, silisium og svovel, i tillegg til chondroitinsulfat og glukosamin. De to sistnevnte selges også som kostbare kosttilskudd for å redusere betennelser, leddgikt og leddsmerter.

IMMUNFORSVARET
Kraft booster immunforsvaret, både med sine gode næringsstoffer, betennelsesdempende effekt og næring til tarmen.

DETOX
Kraft fungerer også som en kraftig detox siden det hjelper fordøyelsessystemet å rense ut avfallsstoffer, fremmer leverens avgifting og forbedrer kroppens bruk av antioksidanter. Kalium og glycin støtter også avgiftning i både celler og lever. Jeg nevnte jo kraftfaste HER… 

     – Se video og oppskrift på hvordan jeg koker kraft her!

Så om det er én ny ting du skal innføre i kostholdet ditt i høst; prøv kraft – det knuser alle tilskudd og kremer 😉 Det er enkelt å koke selv, fryse ned, så har du lett tilgjengelig til supper, gryter og sauser, eller en kopp varm buljong. I morgen kommer oppskrift på en smaksrik og betennelsesdempende buljong.


Kilder: 
– https://www.westonaprice.org/health-topics/why-broth-is-beautiful-essential-roles-for-proline-glycine-and-gelatin/ 
– https://draxe.com/the-healing-power-of-bone-broth-for-digestion-arthritis-and-cellulite/ 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *