COCO CRUNCH KULER

Ooog med det var det helg igjen gitt. Sol, crispy luft, fyr i peisen og en kopp kaffe her nå. Tok meg selv i å glede meg til snø og ski.

Jeg lagde en knallgod surdeigspizza i går! Ville vente med å legge ut oppskrift til jeg følte jeg fikk den til skikkelig bra, og i går ble den nettopp det. Syltynn, sprø bunn med digg topping. Legger ut oppskrift til neste helg, promise.

Men i dag får dere oppskrift på noe annet godt. Har dere smakt coco crunch kulene fra Funky Fresh Foods? Fytti rakkern de er gode! Jeg smake de for første gang på matfestivalen i Trondheim i fjor og tok bilde av eska for å prøve å lage noe lignende selv. Hver gange jeg er i Oslo kjøper jeg også med meg, siden jeg ikke finner de noen plass her.

Bildet av eska fant jeg ikke igjen, men jeg fant en lignende oppskrift, på Julianne Lyngstad sin blogg. De ble så klart ikke heeelt som FFF sine, de har vell en hemmelig ingrediens… men ikke langt i fra.

COCO CRUNCH KULER 

200 g havremel (eller kjør havregryn til mel i en blender)
40 g kakao
50 g kokosmasse
1 ts pulverkaffe
1 ts vaniljepulver
1/2 ts havsalt
ca. 1/2 dl lønnesirup*
ca. 1 dl smeltet kokosolje
80 g spiret bokhvete
kokosmasse til å trille kulene i

** Bruk den søtningen du vil, men det bør være noe flytende så konsistensen blir klebrig og deigen henger sammen. Hvis du vil ha minst mulig sukker og blodsukkerstigning kan du bruke fiber sirup, ellers kan du bruke honning, agavesirup eller lønnesirup.

– Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, eller med en foodprosessor/sterk blender. OBS: Hvis du bruker foodprosessor/blender, rør inn bokhveten for hånd helt til slutt – de skal nemlig være hele da det er dette som gir den crunchy effekten. Du kan også riste bokhveten i en tørr panne noen minutter først, men ikke nødvendig.
– Bland så inn flytende søtning og kokosolje. Kokosoljen bør være romtemperert, men helst ikke helt smeltet (for riktig konsistens). Ha i mer søtning/kokosolje hvis deigen er for tørr
– Når alt er godt blandet sammen og deigen klebrig; trill kuler og rull de i kokosmasse til slutt.
– La de stå i kjøleskapet litt før servering. Oppbevares lenge i kjøleskap eller fryser. Nytes med en kopp kaffe 😉

Yees nå skal Luca og jeg se surfekonkurranse (på tv´n). Verdens beste surfere konkurrerer i Portugal denne uka, starter i dag. Skulle så klart ønske vi var der å så på, men får nøye oss med å se live fra sofaen.

PS: sjekk facebooken min for å være med i konkurransen om å vinne treningstights og topp fra Run&Relax! Trekkes i morgen. God lørdag <3

6 kommentarer

 1. Disse er sååå gode!! må lage de en dag igjen. God helg Maren <3

  1. Maren Aasen

   Jaaa! 😀 God helg Tonje <3

 2. Kristine

  Hei! Dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men med fermentering av kål! Jeg prøvde meg for første gang på fermentering av kål forrige uke etter inspirasjon fra deg! Jeg finkuttet kålen og knødde med salt til armene var såre og kålen slapp væsken og stappet den ned i et norgesglass med kålblader øverst. Men jeg ser nå at de kålbladene øverst har begynt å bule over væsken og dermed har blitt både tørre og noe mugne! Skal jeg bare la det være og la fermenteringsprosessen fortsette, eller skal jeg ta dem ut og legge på nye blader?
  Xoxo fermenteringsnoob

  1. Maren Aasen

   Herlig =D Ta de av, og evt. det øverste laget og legg på nye blader/nytt press! 🙂

 3. Hei, når du skriver pulverkaffe – mener du selve pulveret eller ferdig traktet?

  1. Maren Aasen

   Pulveret 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *