GRESSKARSUPPE

I går viste jeg film av hvordan jeg lager gresskarsuppe med kraft, og her kommer oppskrifta, svart på hvitt. Jeg lager akkurat denne hver eneste halloween, and looove it! Så enkel, sunn og god. En favoritt her i huset. Jeg lager gjerne mye så vi har flere dager på rad, genialt som lunsj, eller å fryse ned til senere.

Basen med olje, løk, hvitløk, ingefær og kraft kan du bruke til mange forskjellige supper; søtpotetsuppe, blomkålsuppe, brokkolisuppe, spinatsuppe, rødbetsuppe osv. Har du ikke kraft, eller vil ha den helt vegetar kan du så klart bruke buljongterninger i stedet.


GRESSKARSUPPE

Gresskar (ca 1/2 lite, eller 1/4 stor)
1-2 søtpoteter (kan sløyfes, bruk evt. mer gresskar)
2 løk
4 fedd hvitløk
2-3 cm fersk ingefær
1 liter kraft (evt. buljong)
Olje til steking (f.eks. kokosolje)
2 dl kokosmelk, melk, fløte eller creme fraiche
1 ts muskat
Havsalt – smak til

– Hakk opp løk, hvitløk og ingefær og stek i olje i en stor kasserolle til løken er mør
– Del opp og skrell gresskar og søtpotet i store terninger
– Ha gresskar, søtpotet og kraft/buljong i kasserollen, kok opp og la det småputre under lokk til gresskaret og potetene er myke. Start gjerne med litt mindre væske, og heller ha i mer til slutt når du ser hvor tykk den blir.
– Mos med stavmikser
– Smak til med salt, muskat og kokosmelk. Ha i mer vann/melk om den er for tykk.
– La den gjerne stå å småputre litt lengre uten lokk for å få den tykkere og mer smak
– Serveres med for eksempel en klatt creme fraiche/kokosmelk, ristede gresskarkjerner og et godt brød til

Og du, gresskar er faktisk ganske så sunt! Hvorfor? Det kan du lese om i morgen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *