ALTERNATIVER TIL KAFFE

Det kan være flere grunner til at man vil bytte ut kaffekoppen med noe annet en gang i blant. Her er mine favoritter, både med og uten koffein.

TE
Any kind of tea. Grønn og svart te har naturlig innhold av koffein, eller tein som det heter. Og det trenger ikke å stå på pakken at det er det heller, så det er greit å vite. Koffeinet i te er uansett litt mer smooth enn i kaffe. Men om du vil være helt uten koffein kan du gå for urtete. Her finnes det jo mange gode blandinger. Les bak på ingredienselista og se hva som er i av te, urter og krydder.

YERBA MATE 
Dette har vært min favoritt kaffeerstatter i mange år, og da spesielt akkurat denne som er pulver du blander med varmt vann. Mate inneholder stimulantene koffeinteobromin og teofyllin, men mindre koffein enn i kaffe og te, og mer teobromin og teofyllin. Les mer om effektene av disse her .


DANDY BLEND
DandyBlend er pulver laget av roten av løvetann og sikori, i tillegg til bygg og rug (men inneholder ikke gluten), og du blander det ut i varmt eller kaldt vann eller melk og drikker det som te/kaffe eller iskaffe, uten at det inneholder noe kaffe eller koffein. Både løvetann og sikori er avgiftende/rensende, i tillegg til flere gode egenskaper. Les mer om det her. Dette er et helt koffeinfritt alternativ.

LØVETANN OG SIKORI
Dette er en ny favoritt for min del, og ganske lik den ovenfor, bare at dette er kun ren løvetann- og sikori-te. Det er altså mindre prosessert enn dandyblend, i tillegg til at den ikke inneholder bygg og rug. Her har du altså også de rensende og gode egenskapene til løvetann og sikori, og den er koffeinfri. Les mer her.

MATCHA 
Matcha, en annen favoritt, er grønn te med ganske sterk smak. For noen er den kanskje litt for sterk og bitter til å drikke som ren te, kun med vann. Da er det godt å blande i litt mandelmelk og honning. Les mer om matcha her, og is-matcha latte her. 


GOLDEN MILK
En betennelsesdempende og varmende drikk med ingefær og gurkemeie. Og 100% koffeinfritt. Oppskrift her. 


…og alle disse drikkene kan du gjøre bulletproof, altså blande med kokosolje, kollagen, mandelmelk, smør, kokosmelk osv. Se film av hvordan jeg lager bulletproof kaffe/te i søndagens vlog, her. 

Det var mine favoritter! Har du prøvd noen av disse? Eller hva drikker du om du ikke drikker kaffe? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *