Good morning babes!
Jeg har hatt så cravings på matcha i det siste, så i går laget jeg matcha coookieees. Weee.
Jeg har lagd disse før, men med sjokoladebiter i stedet for matcha (oppskrift her, etter Helene Ragnhid). Det hadde for så vidt passet perfekt med sjokoladebiter i disse også, meen det hadde jeg ikke. Kjeksene, de er lavkarbo, og matcha.. ?
Matcha er grønn te, som visstnok inneholder over 100 ganger mer antioksidanter enn vanlig grønn te. Bladene som skal bli til matcha-te, skjermes for sollys de siste tre ukene før de høstes, så bladenes klorofyllnivå øker. Bladene tørkes og males til pulver.
Min favoritt er is-matchalatte, og egentlig generelt alt med matcha i!

MATCHA COOKIES
4 dl mandelmel eller finmalte mandler
1 dl fibersirup* (gold eller clear)
2 ss sukrin gold eller kokossukker
60 g smeltet smør
1 ts bakepulver
2-4 ss matchapulver
En klype havsalt
*har du ikke fibersirup kan du bruke mer sukrin eller kokossukker, men da må du redusere mengden med 1/3 ca. Men det er fibersirupen som gir den seige, digge konsistensen.
– Rør sammen alle ingrediensene i en bolle.
– Smak på deigen hvor sterk matchasmak du vil ha
– Ta ønsket mengde deig i hendene og form til små cookies (rull kuler først, også klem de litt flat)
– Legg de på en stekeplate med bakepapir og stek på 180 grader i ca 10 minutter.

Nå skal Luca og jeg jobbe litt. Hjelper ikke at det er lørdag – kombuchaen må tappes på flasker. Også snapper jeg for «kostholdsdamene» i dag forresten, så bare å legge til å følge med.
God helg <3
Takk for tips om fibersirup! Da blir de sikkert ekstra digg 🙂
ja ekstra seig og god :))