FISH TACOS

T A C O F R E D A G !

Jeg er veldig glad i taco, the norwegian way, med kjøttdeig. Å skulle ha noe alternativt som med kylling, fisk eller bønner… noooo way! Helt til jeg var i California for noen år siden, der det er taco på hvert gatehjørne. OM vi spiste taco eller? Jaas.. Og fish tacos ble faktisk en favoritt. Luca og jeg fikk så lyst på det forrige helg, såå da lagde vi det. Godt ble det, med flashback to Calilife.

MEN, bare så det er sagt, du kan ikke gå inn med den instillingen at det er taco, altså den fredagstacoen vi kjenner så godt. For det kan IKKE sammenlignes, og det er IKKE en erstatning. Tenk heller på det som en egen rett, ellers blir du kanskje skuffa. Tacoen sånn som vi kjenner den, den finner du faktisk ikke i tacoland Mexico! Eller i California for den del. Det tro jeg bare må være en unik norsk greie. Så før du lager denne, vær åpen for litt andre smaker, ikke let etter tacosmaken.

Calistyle er jo egentlig med bittesmå, hjemmelagde maislefser. I Cali spiste jeg de, men jeg er i grunn ikke så gira på lefser sånn generelt (på grunn av innholdet; hvete, mais, planteolje, sukker osv. ), så jeg brukte salatblader som wrap. But as you wish. Resten av gjengen brukte vanlige tacolefser, funket visst det også.

Men tilbehøret er viktig! Det liksom det som gjøre hele greia. Særlig mangosausen, som er kjempeenkel å lage! Også guacomoe da så klart. Og kålen. Og salsaen… skjønner du? 😉


FISH TACOS
Torskefillet
Krydder*

* jeg brukte Fish Taco Spice Mix fra Santa Maria. Men du kan blande selv med for eksempel paprikapulver, ingefærpulver, koriander, chilipulver, sort pepper, hvitløkspulver, salt og en squeeze limesaft. Eller vanlig tacopulver.

– Stek fisken i smør eller olje og krydre godt

VIKTIG TILBEHØR
– Guacomole (oppskrift her) 
– Mangosaus
– Salsa (oppskrift her) 
– Raspet kål
– Tacolefser eller salatblader som wrap
– Rømme

MANGOSAUS
1-2 mango
1/2 chili

– Skrell mangoen, skjær biter og legg i en bolle
– Mos med stavmikser
– Finhakk chili og rør inn
– Server i en skål som tilbehør til tacoen

Server som vanlig taco, and dig in!

Funker like fint (eller kanskje bedre) på en søndag (eller annen dag) også denne altså, om du aller helst vil ha den gode gamle fredagstacoen i kveld. God helg <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *