MINE FERMENTERTE KÅLFAVORITTER

I går fikk dere basisioppskriften på fermentert kål, som det også kommer film av på søndag, og her kommer noen flere spreke varianter, og mine favoritter!

Bilder fra pintrest.com


KÅL MED FENNIKELFRØ 

Dette er min favoritt om dagen, fordi fennikelfrø smaker jo lakris! The love of my life. Hehe. Det er rett og slett bare å bruke basisioppskriften, og tilsette fennikelfrø, maaassse fennikelfrø.

KÅL MED INGEFÆR 
En sikker vinner. Bruk basisoppskriften, tillsett ingefær; enten fersk raspet eller tørket/pulver.

JULEKÅL 
Ååååh denne gleder jeg meg til å lage igjen! Det blir nok neste runde. Jeg lagde den i jula i fjor. Den lukter og smaker deilig julekrydder, og passer perfekt til julematen! Også gjør den jo faktisk noe nytte for seg til julematen, i forhold til den sukkerlaken som koster 2 kr på butikken i jula…..   Joda, vi pleier faktisk å ha den også altså, tradisjon tro. Den kan jo også varmes oss. Du kan så klart varme opp den fermentere også, men om det blir for varmt dreper du melkesyrebakteriene og enzymene, just so u know. Men den er jo fortsatt god på smak da! Oppskrift HER. 

KIMCHI
Denne er spenstig, spicy og god med både ingefær, chili og hvitløk. Kimchi er Koreas nasjonalrett, og er helt supert som tilbehør til både kjøtt, fisk og annen mat. Du finner en drøss av oppskrifter om du googler. HER har du for eksempel Gry sin.

SOLKÅL
Med ananas og gurkemeie. Denne har jeg ikke prøvd enda, men tror jaggu den også blir neste runde. Den ser så fresh ut! Film med oppskrift HER (du trenger ikke bruke molkosan)

ANDRE GRØNNSAKER 
Du kan også fermentere andre grønnsaker, med eller uten kål.
– Med kål; bruk kål som base, også tilsetter du biter av annen type grønnsaker eller frukt til slutt, som eple, gulrot, løk, hvitløk, chili, brokkoli, ananas osv.
– Uten kål: for eksempel gulrot, da gjør du akkurat på samme måte som med kålen – rasper, salter og knar. Vil du fermentere andre ting som ikke kan knaes på samme måte, for eksempel tomater eller hvitløk, da lager du en saltlake og heller over. Anbefaler fermenteringsboka til Gry Hammer, der er det masse fine oppskrifter og tips. HER finner du også noen.

Gøy at noen er i gang allerede! Og jeg fikk lyst til å lage mere også! Jeg inspirerer meg selv stadig vekk skjønner dere. Hahah. Om noen har flere, digge oppskrifter så del gjerne!?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *