VIDEO: FERMENTERT KÅL

God mandag og ny uke!

Jeg har vært i Oslo i helga og hatt ei skikkelig deilig frihelg med venninner og byliv. Veldig etterlengtet. Søndagsvideoen ble derfor en dag forsinket, så den kommer her! Jeg viser hvordan du lager fermentert kål, som jeg skrev om på bloggen forrige uke. Dette er vell noe av det enkleste hvis du vil begynne å prøve deg på fermentering.

Basisoppskriften finner du her, og flere spennende oppskrifter finner du her.

Sjekk ut flere videoer på min youtubekanal, og trykk abonner og tommel opp om du setter pris på den! <3

2 kommentarer

  1. Nå skal jeg jaggu prøve meg på fermentert kål! Har det noe å si hvilken type salt man bruker? Noe som er bedre?
    Og når man har en mage som ikke samarbeider, og tåler verken det ene eller det andre- hvor mye skal man spise i starten for å venne kroppen på naturlige bakterier igjen? 1-2 ss pr dag? Når man ikke tåler vanlig rødkål eller surkål, så vil fermentert kål tåles etter tilvenning, og dermed er julemiddagen reddet?

    1. Maren Aasen

      Yees herlig =D Det beste er uraffinert havsalt uten antiklumpemiddel. Men bruk det du har :) Stor sjanse for at du tåler det når det er fermentert ja. Start forsiktig. Vet jo ikke hvor sensitiv du er, men start gjerne med 1 liten ss og se hvordan det går, også øk gradvis. Det kan helt klart hjelpe fordøyelsen av julematen :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *