HVORDAN MATCHA ER LAGET

You know I love matcha!

Deler derfor denne videoen om hva matcha egentlig er, hvordan det lages, og hva det er som gjør at den skiller seg ut fra vanlig grønn te.

2 kommentarer

 1. Karoline

  Hva tenker du om matcha og graviditet? Man skal være måteholden med koffein under graviditet, men er det noe annet i matcha som gjør den skadelig i svangerskapet?
  Vennlig hilsen Karoline

  1. Maren Aasen

   Hei Karoline 🙂 Nå er ikke jeg ekspert på graviditet, men jeg fant dette på gronnhelse.no:
   «En anbefalt daglig kopp (tilsvarer ca 1g matcha) inneholder ca 34mg koffein. Til sammenligning inneholder en vanlig kopp kaffe mellom 70 og 180mg koffein. Koffein i Matcha skiller seg fra koffein i kaffe ved at den inneholder teofyllin. Fordelen med teofyllin er at den gir en jevnere frigjøring av energi gjennom hele dagen. De fleste eksperter anser 200-300mg koffein pr dag som et akseptabelt konsumnivå. På samme måte settes ekspertene en grense for koffeinopptaket til gravide til 200mg pr dag. På bakgrunn av dette utgjør grensen for hvor mye Matcha vi anbefaler pr dag 5 kopper (tilsvarende 5g). Under normale omstendigheter holder det med 1 kopp Matcha om morgen for å erfare helsefordelene og oppleve den økt konsentrasjon resten av dagen» 😉 Alt med måte, så går det nok kjempefint!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *