KOSTTILSKUDDENE JEG ANBEFALER

Jeg får ofte spørsmål om hvilke kosttilskudd jeg anbefaler. Det er jo et hav av alternativer der ute. Hvordan skal man vite hva som er bra og ikke?

 • For det første; les alltid hva det inneholder. Sørg for at det er renest mulig, og faktisk inneholder det du er på utkikk etter, og ikke masse andre rare fyllstoffer og ingredienser i tillegg.
 • Sjekk ut hvem som står bak produktet. Er det produsenter som er seriøse, pålitelige og har flere gode produkter?
 • Forhør deg med noen som har peiling

I dag har jeg kommentert et blogginnlegg for Pia Seeberg, om hvilke kosttilskudd jeg anbefaler og hvorfor. Pia slet med at hun ofte ble syk, tross «fine blodprøver», og spurte meg om råd. Jeg anbefalte henne noen som hun nå har tatt en periode, og føler seg allerede mye bedre! Hvorfor jeg anbefalte henne akkurat de tilskuddene jeg gjorde, kan du lese i innlegget hennes HER.

Jeg skal derfor ikke kommentere noe mer om hvorfor nå, men jeg får ofte spørsmål om hvilke typer man skal velge, og hvor de kan kjøpes. Det finnes mange flere gode produkter, men her kommer i alle fall noen alternativer som jeg synes er bra og tar selv, eller har fått inntrykk av at er bra etter tips andre ernærings-«kollegaer». Også kommer det jo an på hva man liker best av kapsler, flytende, pulver, oljer, kremer og smaker. Så her kommer litt forskjellig. Tilskudd skal tilpasses hver enkeltes behov, men disse er tilskudd som kan være fine å ta for alle. (Klikk på lenkene for å komme rett til produktet)

TRAN / OMEGA-3
Havfruenes Tran
San Omega-3
Omega Cure 


MULTIVITAMIN 

Kapsler fra Thorn 


D-VITAMIN 

Kapsler fra Now Foods 
Flytende fra Nature´s Answer


VITAMIN-C
Kapsler fra California Gold Nutrition 
Pulver fra Doctor´s Best


MAGNESIUM

Epsomsalt (magnesiumsulfat, for badekar/fotbad)
Krem (magnesiumsulfat)
Spray (magnesiumklorid)
Kapsler (magnesium glycinate) 
Pulver (magnesium glycinate) 


LEVERKAPSLER 

ReinStyrke (ad link)

Tran kjøper jeg i Norge, ellers bestiller jeg stort sett resten på iHerb.com eller kjøper når jeg er i utlandet. Du får så mye mer for pengene da det som regel er både billigere, mere utvalg og høyere doser.

For bestilling på iHerb; husk at det lønner seg å bestille for under 350kr inkludert frakt. Så slipper du toll. Bestill heller flere små pakker. Rabattkode: RGC867. Se også flere iHerb-tips HER og HER.

Og til slutt, HUSK, som jeg sa til Pia; bra mat og god fordøyelse først! Sjekk også blodprøver hos lege! Og kanskje er det ikke alltid bra nok at «blodprøvene er fine» når man ligger helt i nederste sjikt av referanseområdet.

10 kommentarer

 1. Suzanne

  Hei! 🙂
  Ser at D-vitamin kapslene fra Now Foods kommer i ulike styrker? Potency: 2,000 IU og 5,000 IU. Hva er forskjellene på disse og hvilken bør man velge?
  Ser at på 5,000IU står det at man skal ta 1 tabl hver andre dag, mens med 2,000IU skal man ta 1 tabl hver dag? Er forskjellen da bare i hvor ofte en ønsker å ta tablett?

  Håper på svar! Ønsker å starte med d-vitamin tilskudd, men synes det er vanskelig å finne ut hva jeg skal gå for 🙂

  1. Maren Aasen

   Hei Suzanne 🙂 5000 eller 2000UI er bare hvor høy dosen er, så begge er ok. Du bør teste d-vitaminivå hos legen for å se hvordan du ligger an, og hvor mye du bør ta. Har du lite kan du ta en god dose en periode, også teste igjen for å se om nivået har gått opp. Anbefaler å ligge på mellom 100-150mmol/l.

 2. Ann Kristin

  Hei!
  Jeg sliter mye med forkjølelse, når jeg blir forkjøla sitter det også godt i, 2-3 uker. Hvilke av disse kosttilskuddene anbefaller du mest å starte opp med?
  Jeg har slitt mye med mageproblemer opp gjennom årene, har selv lært meg matvarer jeg må holde meg unna, så at jeg har et dårlig immunforsvar ligger nok mye der. Men dette er jo ting jeg ikke får gjort noe med, derfor er jeg på jakt etter gode produkter som kan hjelpe immunforsvaret mitt oppover igjen.
  Takk for svar, du inspirerer!

  1. Maren Aasen

   Hei Ann Krisin. Takk for fine ord 🙂
   1) Anbefaler deg å ta skikkelig tak i mageproblemene, for de KAN gjøres noe med! 70-80% av immunforsvaret sitter i tarmen, så det kommer du ikke unna. Send meg mail om ønsker mer info om dette – post@marenaasen.no (jeg tar ikke inn nye klienter men kan anbefale deg noen andre flinke).
   2) En god omega-3/tran + d-vitamin hver dag er viktig! Alle de jeg har skrevet opp er fine. Ellers se forkjølelsestipset mitt her: http://www.marenaasen.no/2017/05/23/vlog-how-to-avoid-getting-sick/

 3. Hei, ser at du bruker en annen type tran enn den «vanlige» Møllers man ser i butikkhyllen, er det en grunn for at du ikke velger denne? Jeg tar både Møllers tran og Sana sol, er ikke ofte syk, men når jeg først blir syk så henger det lenge i, ofte i flere uker og av og til måneder. Hva tenker du ang vitamin D? Er vitamin D tbl man kjøper på apotek i norge av god nok kvalitet?

  1. Maren Aasen

   Hei! Jeg stoler ikke på at møllers har god nok kvalitet. Se linkene nedenfor for å se hva jeg tidligere har skrevet om Havfruenes Tran. D-vit fra apoteket har ofte veldig lav dose, så da må du i så fall ta en del for å få nok. Men kanskje er det nok for deg… du kan sjekke d-vitaminnivået hos legen for å se om du trenger mer.

   http://www.marenaasen.no/2016/09/11/norsk-smakfri-topp-kvalitet-tranen-sverger/
   http://www.marenaasen.no/2016/09/27/mine-beste-tips-a-holde-frisk-host/ .

 4. Kjære Maren! Kan du anbefale et Omega 3-tilskudd som kommer i tablett/kapselform? Jeg synes de flytende du har foreslått ser supre ut, men da jeg reiser en del ønsker jeg å kjøpe kapsler som jeg kan ha med i håndbaggasje. Jeg synes det er vanskelig å vite hva som er omega 3 av god kvalitet, så hvis du vet om noen som kan passe blir jeg veldig glad!

  Vennlig hilsen Malin

  1. Maren Aasen

   Hei Malin 🙂 Skjønner! Sjekk SanOmega. De skal også være bra, og mener de har kapsler <3

 5. Hei Maren!

  Har du nye anbefalinger til de tilskuddene du anbefaler her? Tenkte siden Iherb har blitt dyrere etter de nye grensene ble innført fra januar 🙂

  1. Maren Aasen

   Hei May! 😀 Jeg har faktisk ikke kjøpt noe på iHerb enda i år, hadde et bra lager så har ikke trengt å bestille noe nytt enda. Så har dessverre ikke sett på noen gode alternativer heller enda.. Kjipt at det har blitt så dyr og strengt :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *