MAROKKO – LIVET, STILEN OG MATEN

SPONSET TUR

Da er vi hjemme i kalde Norge igjen, etter en helt super tur. Må bare ha et siste innlegg fra Marokko før julestemningen starter i morgen, promise.

Marokko er… annerledes. Jeg har tidligere vært i Marrakech, Taghazout, og så vidt i Agadir og Casablanca. Byene er spennende og intense, mens Tagazhout er mindre, roligere og preget av surfemiljøet.

Mitt inntrykk av Marokko er fattig, tørt og øde. Men samtidig smilende mennesker, kjempegod mat med spennende smaker, kruttsterk kaffe, og grønn te til alle døgnets tider fra stilige kanner. Farger, frukt, smykker og kopper. Jeg digger stilen, og ikke minst maten! Helt siden Luca og jeg var der sist gang har vi snakket om at den dagen vi får oss eget hus i Portugal skal vi kjøre til Marokko å kjøpe møbler og interiør. Så my kult, og ikke minst billig. Må bare skaffe det huset først da….

De som bor her har ikke samme muligheter som oss, til å reise hvor de vil, når de vil. De er på en måte fanget i sitt eget land. Surfing er en vei ut. I surfekonkurransen (den vi var der for) var det ei fra Marokko som vant jenteklassen, og tre marokkanske gutter som tronet guttepallen. Begge de to som vant har fått sponsorer og skal surfe i QS (kvalifiseringsserien) neste år. Det ble veien ut av landet for de, og friheten til å reise og tjene penger. Luca sa han var i grunn glad de vant og ikke han, for det betydde nok mer for de.

Om du er eventyrlysten og vil oppleve rå, ekte og ærlig kultur, er Marokko verdt å besøke. Og om du surfer er Taghazout plassen. Ønsker du samtidig å bo litt luksus, er Sol House stedet å bo. Det var også de som arrangerte surfekonkurransen, i samarbeid med Marokkoeksperten. Sol House sponser også barna som går på skole i området så de får surfe halve dagen annenhver dag på skolen, fordi de vet at det er en god mulighet for de.

Så takk til Sol House Taghazout Bay og Marokkoeksperten for en fin tur og opplevelse!

Har du vært i Marokko? Hva synes du? 

Next up; advent og jul! I morgen dere, da kommer oppskrift på kjempeenkle og gode brente mandler! Gled dere!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *