SUKKERFRIE, BRENTE MANDLER

Oookei, på tide å få ut litt julegodt oppskrifter da. Det popper jo opp sukkerfrie, sunnere oppskrifter over alt, så det er mye digg og velge mellom. Jeg har valgt ut noen av mine favoritter som jeg skal poste i løpet av de neste dagene. Jeg og fotograf Lena hadde en liten workshop for noen uker siden der jeg gjorde klart en del goodies, og hun tok bilder. Så de vil også bli brukt de neste dagene.

First up er en storfavoritt; sukkerfrie, brente mandler laget på en superenkel og skuddsikker måte! Oppskrift fra flinkeste Linda Stuhaug.


Foto: Lena Johnsen 

SUKKERFRIE, BRENTE MANDLER

2 pakker mandler (ca. 460 g)
6 ss sukrin gold*
3 ss meierismør (evt. melkefri margarin eller kokosolje)
2 ts maldonsalt
Kanel og kardemomme

*Du kan evt. bruke honning eller annen søtning.

– Forstek mandlene på 180 grader i 5 minutter, til de begynner å bli gylne. Ha over i en bolle.
– Vend inn smelta smør, sukrin gold, maldonsalt og et godt dryss kanel og kardemomme. Rør godt før du brer mandlene over et stekebrettet med bakepapir igjen.
– Etterstek i 5-8 minutter, til mandlene har fått en fin farge. Pass på så de ikke blir brent! Avkjøl på stekebrettet så de blir skikkelig crunchy. Hell over i et glass og la stå i romtemperatur.

De her eeer så gode! Og kan bruk som topping til yoghurt, smoothie, grøt og desserter, eller det beste; bare en neve her og der når du får lyst på noe snacks!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *