Naaam disse ble gode, og ikke minst stilige!
Jeg byttet rett og slett ut mandler med pistasjnøtter, og sukker med annen søtning. De ble passe søte, og superfresh farge! Du kan også mikse mandler og pistasjnøtter, men da blir de ikke like grønne. Så toppet jeg med smeltet mørk sjokolade. Her velger du akkurat den sjokoladen du har lyst på; vanlig, mørk, sukkerfri, melkefri…

SUKKERFRI PISTASJMARSIPAN
2 pakker pistasjnøtter (ca. 240 g)
4-5 ss sukrinmelis
1-2 eggehviter
1-2 ss fibersirup
1 plate mørk sjokolade
– Finmal pistasjnøttene i en foodprocessor eller en sterk blender. La det være igjen en liten neve nøtter som du kan grovhakke og strø oppå nøttene som pynt etterpå
– Tilsett søtningen og eggehvite. Ha i litt og litt eggehvite og stopp når du får perfekt marsipankonsistens. (Har du i for mye blir den for klissete, og har du i for lite blir den for smuldrete og tørr).
– Når du har fått til en fin konsistens kan du ta deigen opp av bollen, kna den sammen litt med hendene, og rull kuler eller pølser.
– Legg de på et fat til avkjøling i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen i vannbad.
– Pynt marsipanen med sjokolade og hakkkede pistasjnøtter.
– Oppbevares i kjøleskap eller fryser


For et artig alternativ til den vanlige mandelbaserte marsipanen. Har en samboer som elsker pistasjenøtter, men som ikke er glad i marsipan, så det blir spennende å se hva han får ut av disse når jeg lager dem 🙂
Jaa de ble kjempegode, og kule! Perfekt for en pistasjelsker 😉
Gleder meg så til å lage disse ? men bare lurte på om du bruker fiber sirup gold eller clear? Eller har dt ikke noe å si kanskje? 🙂
Herlig =D Jeg trooor jeg brukte gold, siden det var det jeg hadde. Men begge funker nok helt fint ja! 😀
Tusen takk! Supert den jeg har også ?? da er jeg klar ??
Gleder meg til å teste, ikke så fan av pistasjenøtter egentlig;) Men, allergisk mot mandler, så kanskje:)
Ja prøv! Får ta på ekstra mye sjokolade da, hehe ;D