MELKEFRI APPELSINSJOKOLADE

Det ryr inn med pepperkakekule-snapps, gøøy! Tydeligvis flere enn meg som digger de ja, og ikke minst at de er så enkle å lage. Her kommer den tredje (og kanskje siste? Vi får se..) sunnere julegodt-oppskriften; appelsinsjokolade!

…eller egentlig hvilken som helst sjokolade. For du kan jo blande i andre ting som tørket frukt, bær eller nøtter, akkurat som du vil. Men jeg valgte altså appelsinskall siden det passer godt nå mot jul.

Så klart kan du kjøpe deg en sjokolade i stedet, men det er jo litt ekstra koselig å servere eller gi bort noe man har laget selv. Også får du velge akkurat selv hva du vil ha i av smaker og ingredienser.

Min ble både sukkerfri og melkefri, som jeg synes her helt topp!  Med kakaomassen og kakaosmøret får du også masse gode fettsyrer og antioksidanter, så denne kan med glede nyyytes til kaffekoppen. Også er den mørk, mektig og ikke så søt, så det blir fort nok med noen biter, i stedet for at jeg får lyst til å dytte i meg ei hel sjokoladeplate.

Oppskriften fant jeg i et oppskriftheftet fra Økosjokolade. De fleste ingrediensene kjøpes på helsekost eller lignende butikk/nettside.

APPELSINSJOKOLADE 

50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
10 g agavesirup*
10 g yaconsirup*
1/2 ts vaniljepulver
Raspet skall av ca. 1/2 appelsin – bør være økologisk! / evt. 4-6 dråper appelsinolje

*Du kan bruke annen søtning om ønskelig. Jeg blandet fibersirup og sukrinmelis for å få det sukkerfritt og blodsukkerstabilt.

– Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad
– Visp inn resten av ingrediensene
– Hell blandingen i en form, enten små figurformer (f.eks. av silikon) eller bare hell det utover i en stor form kledd med bakepapir. Jeg brukte en paiform med bakepapir. Jeg strødde også litt appelsinskall i bunnen av forma, og oppå sjokoladen for syns skyld.
– Sett i kjøleskapet eller fryseren til det har stivnet. Oppbevares kaldt.

Foto: Lena Johnsen

Send meg sjokoladesnapps (snapchat: mareneaa) og da! Hihi.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *